Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Afvallen met chocolade?

afvallen-met-chocolade.jpg

De lekkerste dieettip: eet chocolade!

Afvallen door chocolade te eten. Dat kan toch niet? Toch wel! Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat het BMI van mensen die regelmatig pure chocolade eten lager is dan die van anderen. Dat is natuurlijk geen straf met al die lekkere paaseitjes op de loer!

Onderzoek
Hoe kan dat nou? Chocolade bevat toch heel veel calorieën? Dat klopt, maar het geheim ligt in de werking van het metabolisme. Door het eten van pure chocolade wordt dit bevorderd. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 1.000 personen met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar. Personen die twee keer per week chocolade aten en drie á vier keer per week gingen sporten hadden het laagste BMI. Personen die de chocolade overslagen, maar net zo vaak gingen sporten hadden een hoger BMI.

Pure paaseitjes
Natuurlijk is te veel chocolade niet goed. Volgens de onderzoekers mag je 28 gram pure chocolade per dag eten. Een klein paaseitje weegt ongeveer 13 gram. Wanneer je er twee eet, krijg je dus precies genoeg chocolade binnen. Pure paaseitjes bevatten het minste vet en veel goede eigenschappen. Door het hoge cacaogehalte krijg je belangrijke mineralen, essentiële aminozuren, polifenolen en natuurlijke antioxidanten binnen. Kies dus in het vervolg voor de pure variant!

Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van pure chocolade? En ben je benieuwd welke paaseitjes de meeste calorieën bevatten? Op stepaday vind je nog meer leuke weetjes over paaseitjes!

Ook interessant