Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Aardijsjes

Terwijl ik met een artikel over radijsjes bezig ben, bekijkt dochter A. de foto’s: ‘Mama, dat zijn ijsjes, net als uit ons tuintje. Aardijsjes hè.’ In maart verschijnen de eerste bossen weer en wordt er heel wat weg geknappeld in huize P. En ook op de mozzarellasalsa met radijs die ik een paar jaar geleden schreef voor het AH-barbecueboek Variatie op ’t vuur verheug ik me al. De radijs geeft deze frisse salsa een pittig accent.

Mozzarellasalsa met radijs, voor 4 personen:

In deze simpele salsa komt de verfijnde smaak van buffelmozzarella goed tot zijn recht. Vervang de peterselie ook eens door dille.

1 bol (buffel)mozzarella
8 radijsjes
½ citroen
2 el olijfolie extra vierge
1 el verse platte peterselie, fijngehakt
versgemalen peper
extra nodig: rasp

1 Bereiden: Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Rasp de radijsjes grof. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn. Pers de citroen uit.
2 Meng in een kom de mozzarella met de geraspte radijs, de citroenrasp, de olie en 1 eetlepel citroensap. Schep de peterselie erdoor en breng de salsa op smaak met zout en versgemalen peper.

ps. Wist je dat de radijsfamilie heel uitgebreid is, met naast ronde ook lange knolletjes en in bonte kleuren?

Ook interessant