Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je aardbeien eigenlijk áltijd in zout water zou moeten onderdompelen

aardbeien.jpg

Dat het verstandig is om aardbeien even schoon te spoelen voordat je ze eet, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Er kan nu eenmaal best wat vuil op de buitenkant van de aardbei zitten. Maar heb je je ooit weleens afgevraagd wat er aan de binnenkant van je aardbei zit?

Een vrouw op TikTok deed een nogal onsmakelijke ontdekking toen ze haar aardbeien in water met zout liet weken: er bleken namelijk miniscule wormpjes in de aardbeien te zitten die er door het zout en water uit kwamen.

Test

Krista Torres had al een aantal filmpjes voorbij zien komen van andere TikTokkers die hun aardbeien in water met zout onderdompelden en besloot zelf ook de proef op de som te nemen. Want zou het wel echt kloppen dat er wormen in aardbeien verstop zitten? De resultaten van haar test liegen er niet om:

@callmekristatorres

WAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome

♬ original sound – callmekristatorres

Zo werkt het

Wil je het zelf ook proberen? Het is eigenlijk heel simpel: vul een kom met aardbeien en voeg er wat zout aan toe. Zodra het zout is opgelost, kun je de aardbeien toevoegen. Hoe lang je de aardbeien precies moet laten weken is niet helemaal duidelijk: de één zegt dat vijf minuten voldoende is een ander minimaal twintig minuten adviseert. Wij gokken dat je na een kwartiertje of twintig minuten wel goed zit. Nadat de aardbeien geweekt zijn is het natuurlijk wel belangrijk om ze grondig af te spoelen, anders smaken je aardbeien heel zout. Als je het tenminste durft om ze nog op te eten…

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | TikTok
Beeld | iStock

Ook interessant