Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: aardappelpuree met broccoli en worstjes in een spekjasje met kaassaus

recept-aardappelpuree-met-broccoli-en-worstjes-in-een-spekjasje-met-kaassaus.jpg

Op zoek naar een lekker winters gerecht? Dan is deze aardappelpuree met broccoli en worstjes in een spekjasje perfect. Met de zelfgemaakte kaassaus maak je het helemaal af.

En het staat al binnen 45 minuten op tafel.

Dit heb je nodig:

voor de aardappelpuree met broccoli en worstjes:

  • 800 g kruimige aardappelen
  • versgemalen peper, zout
  • 200 ml melk
  • 50 g boter + extra om te bakken
  • nootmuskaat
  • 500 g broccoliroosjes
  • 8 kleine braadworstjes
  • 8 plakjes ontbijtspek

voor de kaassaus:

  • 40 g boter + extra om in te vetten
  • 35 g bloem
  • 400 ml melk
  • 200 g geraspte emmentaler

extra benodigdheden: een ovenschaal, ingevet met wat boter

Zo maak je het:

Deze aardappelpuree met broccoli, worstjes en kaassaus staat binnen ongeveer 45 minuten op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af, pureer, maak er met de boter en de melk een stevige puree van en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Blancheer de broccoli ± 4 min. in gezouten water, spoel koud af en laat uitlekken.
  3. Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpan. Roer alle bloem er ineens door en laat 1 min. droog koken.
  4. Voeg er al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een dikke bechamelsaus is ontstaan.
  5. Roer er van het vuur driekwart van de kaas door en breng hem op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Omwikkel de worstjes met het spek en bak ze in wat boter rondom goudbruin, ze garen nog verder in de oven.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal, leg hierop de broccoli en duw de worstjes in de puree, lepel er de kaassaus over en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  9. Laat in het midden van de oven in 15-20 min. verder garen en lichtbruin kleuren. 

Fotografie | Karl Bruninx
Receptuur & styling | Ilse D’Hooge
Tekstbewerking | Colette Beyne

Ook interessant