Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Aardappelchips met anijs en chocolade

aardappelchips-met-anijs-en-chocolade.jpg

Moe van die gewone chips? Probeer deze variant met chocolade en een vleugje anijs.

Onder de indruk? Bekijk snel de andere NOMA-recepten.

Aardappelchips met anijs en chocolade
2 aardappelen (Bintjes)
800 ml druivenpitolie
400 g couverturechocolade
20 g cacaopoeder
4 g groen anijszaad
4 g venkelzaad

Bereiding
Aardappelchips
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Leg ze in koud water. Wacht tot het zetmeel eruit is gespoeld en dep de schijfjes droog. Verhit de olie in een friteuse tot ongeveer 170 ºC en frituur de aardappelschijfjes tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Chocoanijslaagje en opdienen
Smelt de chocolade en cacaopoeder in een bain-mariepan en breng de temperatuur naar 50 ºC. Verlaag hem dan naar 27 ºC en verhoog hem vervolgens naar 30 ºC. Doop de aardappelen in de chocolade en laat ze afkoelen op een platte schaal. Strooi het anijs- en venkelzaad erover voor ze helemaal zijn afgekoeld.

Kun jij geen genoeg krijgen van het lekkers van René Redzepi? Het kookboek ‘NOMA’ is voor €49,95 te bestellen bij Bol.com. Kosmos Uitgevers, ISBN 9021549859.

Ook interessant