Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

7 redenen waarom we zo on-ge-loof-lijk veel van pindakaas houden!

pindakaas.jpg

Pindakaas: je hebt er een hekel aan of je houdt er echt van. Wij vallen zeker weten in die laatste categorie. En dit is waarom!

1 De goede vetten

Pindakaas bevat veel eiwitten en onverzadigde vetten. Die laatste hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte in je bloed en beschermen hierdoor tegen hart-en vaatziekten. (Let wel: er is wel een verschil tussen de verschillende varianten. Zo bevat de lightversie bijvoorbeeld niet dezelfde voedingsstoffen als de reguliere).

2 Pitamientjes

Hoewel er relatief veel calorieën in zitten, bevat pindakaas ook veel goede voedingstoffen. Pindakaas is rijk aan voedingsvezels en een bron van vitamines en mineralen (zoals vitamine B3, zink, fosfor en magnesium). Net als vitamine E, een belangrijke antioxidant en belangrijk voor je stofwisseling, immuunsysteem en spieren.

3 Het is niet moeilijk om zelf te maken

Toegegeven, een potje uit de supermarkt is heel makkelijk. Maar pindakaas kun je ook makkelijk zelf maken. Als je het met dit recept doet, heb je maar een paar ingrediënten nodig. EN het leent zich ook nog om flink te variëren met andere nootsoorten. Lekker!

4. Er is niets dat je NIET met pindakaas kunt maken

Maar dan ook echt niets! Van ijsjes (pindakaas-popsicles), de lekkerste fudge en taart tot snackje van schijfjes banaan met pindakaas, lekkere koekjes en gezonde ontbijtballetjes. Groot inslaan dus die potten.

5. En combineren maar

Geen broodbeleg veelzijdiger dan pindakaas. Dat klinkt een beetje gek, want het is tenslotte ‘alleen maar’ een smeersel in een potje. Het zit ‘m in de combinaties. Want pindakaas kun je heel goed combineren met van alles en nog wat. Wat dacht je van pindakaas met hagelslag, met sambal en komkommer of met banaan en kokos? Of ga voor kant en klaar, deze winkel verkoopt heel veel verschillende soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas met zeezout en karamel, kokos of rozijn-venkel? En met koffie of honing met walnoot en pure chocolade? Hmm…

6. Wie is er niet groot mee geworden?

Stiekem houden we ook van pindakaas, omdat we nog steeds willen geloven dat wij Pietertje uit die leuke tv-reclame van een paar jaar geleden zijn. En dat er grootste dingen zullen gebeuren, later als we groot zijn, dankzij onze bammetjes met pindakaas…

7. En hadden we al gezegd dat Pindakaas gewoon zo on-ge-loof-kijk lekker is?

Bron: CookLoveShare
Beeld: iStock

Lees ook:

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant