Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

6x leuke weetjes over rooibos

bos.jpg

– In samenwerking met BOS

Verruil -met de zomer in aantocht- je kopje met heet water vaker voor een lekkere frisse ijsthee! Verfrissend, maar ook lekker en gezond én gemaakt van rooibos, een echt superfood! En om dat te vieren : 6 leuke weetjes die je vast nog niet wist.

Nectar van de natuur

Rooibos groeit alleen in Zuid-Afrika, in het Cederberg gebied en wordt daar ook wel ’nectar van de natuur’ genoemd.

Barstensvol vitamine

Rooibos zit barstensvol antioxidanten, net als in groenten en fruit. Ook is het rijk aan mineralen als calcium, ijzer, magnesium, kalium én vitamine C.

Heerlijke dorstlesser

We zeiden het al: ook koud is rooibos lekker om te drinken. Een heerlijke dorstlesser. Zo is de ijsthee van BOS gemaakt van biologische rooibos met natuurlijke aroma’s, zonder cafeïne, kleurstoffen en e-nummers. En omdat rooibos geen cafeïne bevat, kun je deze thee -warm of koud- de hele dag drinken, dus ook voor het slapen gaan.

Dag stress

Deadlines, overvolle agenda’s, een waslijn aan to-do’s? Hang een zakje rooibos in heet water of open een blikje koude ijsthee en drinken maar! Het helpt namelijk bij (tromgeroffel)… stress! Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het stresshormoon cortisol en ontdekten dat rooibos de aanmaak van dit hormoon vermindert.

Superduo

Wist je dat rooibos de stoffen aspalathine en quercetine bevat? Dat zei ons vrij weinig, maar na wat research blijkt dat dit superduo helpt bij een allergische reactie. De stoffen remmen histamine af, wat de allergische reactie in ons lichaam veroorzaakt, en werkt tegelijkertijd verzachtend voor de huid.

Rustige maag

Een kop of blikje rooibos (ijs)thee bevat ook een klein beetje looizuur, wat een gunstig effect heeft op de stoelgang. Diarree, losse stoelgang of krampen: het helpt mits je het met regelmaat drinkt.

Wist je dat

De naam bos is afgeleid van rooibos maar ook van het Zuid-Afrikaanse slang ‘to go BOS’, oftewel ‘lekker gek, lekker losgaan’. BOS Ice tea komt in de smaken Lemon, Apple, Berry, Peach, Lime & Ginger en Sparkling Lemon. BOS Ice Rooibos is verkrijgbaar in 250ml blik en 1liter tetra pakken bij Albert Heijn, Jumbo en Marqt. Voor ieder wat wils!

Rooibos ijsthee

Ook interessant