Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5 redenen om je dag met havermout te starten

havermout.jpg

 – In samenwerking met Quaker –

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Of je nu lekker rustig wakker wordt en uitgebreid de tijd neemt voor je ontbijt, of snel-snel-snel je bordje leeg eet, met een ontbijtje in je maag ben je beter klaar voor de dag!

Ontbijt is er vele vormen, maar de meeste Nederlanders ontbijten met brood. Maar liefst 58% van de Nederlanders smeert elke dag een boterham in de ochtend. Daarnaast worden ontbijtgranen steeds populairder. Maar liefst 33% van de Nederlanders heeft een doos van het een of ander op tafel staan.

Havermout is helemaal terug!

Tot voor kort had havermout een nogal oubollig imago (wie heeft vroeger geen bordje pap gekregen thuis of bij oma?). Inmiddels is deze gedachte helemaal achterhaald! Havermout is terug van weggeweest. Het wordt door sommigen zelfs onder de ‘superfoods’ geschaard.

Vijf redenen om je dag met havermout te starten:

 1. Voedzaam
  Havermout 100% volkoren en daarmee een bron van vezels. Deze vezels leveren een positieve bijdrage aan je spijsvertering. Volkoren en vezelrijke voeding zorgt ervoor dat de maag-darmwerking optimaal verloopt.
 2. Vitaminen en mineralen
  Havermout bevat een aantal belangrijk vitamines en mineralen. Met een havermout ontbijtje in de ochtend krijg je onder andere vitamine B6, magnesium, fosfor, ijzer en zink binnen.
 3. Eiwitten
  In havermout zitten eiwitten die bijdragen aan groei en instandhouding van de spiermassa. Ook zorgen deze eiwitten voor het behoud van normale botten.
 4. Snel te bereiden
  Vroeger moest je echt wel een kwartiertje uittrekken om de melk voor de havermout te koken. Tegenwoordig is het gelukkig allemaal een stuk eenvoudiger. Havermout is tegenwoordig in vele vormen verkrijgbaar, waardoor je in slechts twee minuten een ontbijtje op tafel hebt staan.
 5. Havermout is vooral lekker veelzijdig!
  Havermoutpap, havermout muesli’s en havermout granola’s; er zijn inmiddels vele soorten producten met havermout te verkrijgen. Voor elke smaak is er wel een lekkere variant beschikbaar! Of je nu houdt van een koud of een warm ontbijtje, en of dat je van hartig of zoet houdt.

 

 

Welke havermout is jouw favoriet? 

Ook interessant