Denk aan de toevoeging van appels, pompoen, walnoten, zoete aardappel, spinazie, vijg en rode kool voor een spannende textuur en mooie, rijke kleuren. In de zomer genieten we van luchtige, frisse fruitsalades, maar herfstsalades zijn ook heerlijk en allesbehalve saai. Net zoals kleding, gaan salades ook een tintje donkerder in het herfstseizoen. Vrouwonline heeft inspiratie!
Denk aan de toevoeging van appels, pompoen, walnoten, zoete aardappel, spinazie, vijg en rode kool voor een spannende textuur en mooie, rijke kleuren. Wij hebben vijf herfstsalades voor je geselecteerd.
Salade van witlof en roodlof
INGREDIËNTEN
– 8 struikje witlof
– 8 struikje roodlof
– groene appel
– 100 g gedopte walnoten
– 200 g gorgonzola
– 100 g Griekse yoghurt
– 30 g olijfolie
– 10 ml mosterd
– 20 g sinaasappelsap
– 60 g kruiden zout peper
Salade met venkel
INGREDIËNTEN
– 3 stengel
– bleekselderij
– venkelknol
– citroen
– 1 hand bladpeterselie
– 30 g pompoenpitten
– 75 g walnoten
– 150 g Parmezaanse kaas
– verse dadels
Salade van bietjes en rode sla
INGREDIËNTEN
– 750 g verse bietjes
– zout peper
– 60 g olijfolie
– 2 takjes rozemarijn
– 1 krop rode sla
– 100 g Roquefort
– 10 g witte wijnazijn
– 5 ml mosterd
Pompoensalade met vijgen
INGREDIËNTEN
– oranje pompoen
– verse vijgen
– rucolablaadjes
– 20 g notenolie
– 20 g olijfolie
– 20 g balsamicoazijn
– zout en peper
– 125 g gorgonzola
Geroosterde zoete aardappel salade met ricotta
INGREDIËNTEN
– 1 kg zoete aardappels, geschild en grof gesneden
– 2 rode uien, grof gesneden
– 250 gr ricotta
– 30 gr pompoenpitten, geroosterd
– 30 gr amandelschaafsel, geroosterd
– 3 el rijststroop
– 3 el olijfolie
– handvol peterselie, fijngehakt
– zeezout en versgemalen peper