Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5 heerlijke herfstsalades

herfstsalade1.png

Denk aan de toevoeging van appels, pompoen, walnoten, zoete aardappel, spinazie, vijg en rode kool voor een spannende textuur en mooie, rijke kleuren.
In de zomer genieten we van luchtige, frisse fruitsalades, maar herfstsalades zijn ook heerlijk en allesbehalve saai. Net zoals kleding, gaan salades ook een tintje donkerder in het herfstseizoen. Vrouwonline heeft inspiratie!

Denk aan de toevoeging van appels, pompoen, walnoten, zoete aardappel, spinazie, vijg en rode kool voor een spannende textuur en mooie, rijke kleuren. Wij hebben vijf herfstsalades voor je geselecteerd.

 

Salade van witlof en roodlof

INGREDIËNTEN
– 8 struikje witlof
– 8 struikje roodlof
– groene appel
– 100 g gedopte walnoten
– 200 g gorgonzola
– 100 g Griekse yoghurt
– 30 g olijfolie
– 10 ml mosterd
– 20 g sinaasappelsap
– 60 g kruiden zout peper

 

Salade met venkel

INGREDIËNTEN
– 3 stengel
– bleekselderij
– venkelknol
– citroen
– 1 hand bladpeterselie
– 30 g pompoenpitten
– 75 g walnoten
– 150 g Parmezaanse kaas
– verse dadels

 

Salade van bietjes en rode sla

INGREDIËNTEN
– 750 g verse bietjes
– zout peper
– 60 g olijfolie
– 2 takjes rozemarijn
– 1 krop rode sla
– 100 g Roquefort
– 10 g witte wijnazijn
– 5 ml mosterd

Pompoensalade met vijgen

INGREDIËNTEN
– oranje pompoen
– verse vijgen
– rucolablaadjes
– 20 g notenolie
– 20 g olijfolie
– 20 g balsamicoazijn
– zout en peper
– 125 g gorgonzola

 

Geroosterde zoete aardappel salade met ricotta

INGREDIËNTEN
– 1 kg zoete aardappels, geschild en grof gesneden
– 2 rode uien, grof gesneden
– 250 gr ricotta
– 30 gr pompoenpitten, geroosterd
– 30 gr amandelschaafsel, geroosterd
– 3 el rijststroop
– 3 el olijfolie
– handvol peterselie, fijngehakt
– zeezout en versgemalen peper

 

Wat is jouw lievelingsgerecht tijdens de herfst?

Ook interessant