Eten

4 simpele recepten voor kerst

bcc.png

Kerst draait om koken, lang in de keuken staan en ingewikkelde gerechten. Maar kan het ook anders? Met de producten van BCC bespaar je heel wat tijd en werk in de keuken. Bovendien creëer je op eenvoudige wijze het ene na het andere culinaire hoogstandje tijdens de feestdagen.

Kerstavond. Morgen schuift de hele familie aan voor het kerstdiner. Schiet jij al in de stress? Gelukkig zet je met een elektronische keukenhulp in no time het kerstdiner op tafel. Vooral als je al veel werk van tevoren doet. Hieronder vier simpele recepten voor kerst die je zowel met als zonder de keukenmachines kunt bereiden. Het is maar net hoeveel tijd je hebt.

pesto-maken

Zelf pesto maken

Maak eenvoudig je eigen pesto door 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 50 gram Parmezaanse kaas in stukjes, 1 teen knoflook, blaadjes van 1 basilicumplantje (ongeveer 40 gram) en 12 eetlepels olijfolie extra vierge in een keukenmachine te vermalen. Voeg naar grof zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.

Speciaal voor Margriet stelt BCC een prachtige Kenwood keukenmachine t.w.v. 289,99 euro beschikbaar. Kans maken? Kijk hier!

knolselderij

Puree van knolselderij

Lekker bijgerecht bij stoofvlees is een puree van knolselderij. Schil de knolselderij in blokjes en breng ze aan de kook. Giet af als ze zacht zijn en pureer de knolselderij met een staafmixer of handmatig met een stamper. Breng op smaak met geraspte gember, crème fraîche en zout en peper. Doe de puree terug in de pan en verwarm terwijl je roert.

notenburgers

Notenburgertjes

Gourmetten is altijd een goed idee tijdens de feestdagen. Het wordt nog leuker als je zelf hamburgertjes maakt. Een vegetarische variant is de notenburger. Je hebt hiervoor 1 bakje cashewnoten, 1 blikje kikkererwten (uitgelekt), 1 ei, half zakje selderij en 1 tl zonnebloemolie. Pureer dit met eens staafmixer. Maak daarna kleine burgertjes en bak ze mooi krokant met behulp van een gourmetstel.

aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

Heb je nog aardappelpuree of gekookte aardappelen over? Pureer ze en maak er aardappelkroketjes van. Wat heb je nodig? 800 kg kruimige aardappels, 1 dl melk of room, 50 g zachte boter, zout en peper, 1 losgeklopt ei, paneermeel en plantaardige olie om in te frituren. Zorg ervoor dat de puree wel stevig blijft, want anders kun je er niet meer goed kroketjes of balletjes van draaien. Frituur ze in een friteuse of gewoon in een koekenpan met veel olie.

Ook interessant