Een snelle en slimme manier om smoothies te maken: als je de (gesneden) ingrediënten van je favoriete smoothies per glas in zakjes invriest, maak je in een handomdraai een heerlijk glas met sap.
Zo maak je het: drie keer smoothie (voor 1 glas)
Dit zijn de smoothies op de foto, van links naar rechts: met mango, banaan, ananas, yoghurt en hennepzaad, met spinazie, groene appel, bleekselderij en sesamzaad en met aardbeien, rode grapefruit, munt en kokosvlokken.
Smoothie 1
– ½ mango in stukjes
– ½ banaan in plakjes
– 100 g verse ananas in blokjes
– ½ hennepzaad
– 100 ml yoghurt
Pureer alle ingrediënten en schenk in een hoog glas. Bestrooi met nog wat hennepzaad.
Smoothie 2
– 100 g spinazie
– 1 groene appel met schil in blokjes
– 1 stengel bleekselderij in boogjes
– 1/2 el sesamzaad
– 100 ml water
Pureer alle ingrediënten en schenk in een hoog glas. Maal er peper en zout boven.
Smoothie 3
– 100 g aardbeien in kwarten
– 1 dik geschilde rode grapefruit in plakjes
– 2 el fijngesneden munt
– 1 el kokosvlokken
– sap van 1 rode grapefruit
Pureer alle ingrediënten en schenk in een hoog glas. Garneer met nog wat extra kokosvlokken.
Bereidingstijd: ± 2 min. + ± 5 min. snijden
Vries de (gesneden) ingrediënten van je favoriete smoothies per glas in zakjes in. Ontdooien hoeft niet, maar kan natuurlijk wel.
productie: colette beyne. styling: daniëlle verheul. fotografie: louis lemaire. bereiding: adja mehmet