Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Besparen én minder verspillen doe je zo

supermarkt-etiketten.jpg

Gooi je vaak de helft van je eten of drinken weg vanwege te grote voedselverpakkingen? Met deze drie tips bespaar je geld in de supermarkt én voorkom je onnodige voedselverspilling.

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de mensen die weleens eten weggooit dat doet omdat in sommige verpakking simpelweg te veel zitVooral jongeren tot 29 jaar, hogeropgeleiden en alleenstaanden worstelen met te grote verpakkingen, zoals voorverpakte sla, vers brood en pastasaus. 

Dus wat te doen?

1. Bedenk van tevoren wat je met het restant gaat doen
Realiseer je tijdens de aankoop van een product dat je niet in één keer op krijgt en bedenk wat je met het restant gaat doen. Kun je dat invriezen of later in de week gebruiken in een ander gerecht?

2. Koop geen ‘goedkope’ voordeelverpakkingen
Laat je niet verleiden om een grote, relatief goedkopere verpakkingen te kopen. Als je de rest toch niet opmaakt, ben je alsnog duurder uit én verspil je onnodig. Kies dus voor kleiner als dat voldoende is.

3. Wees creatief met kliekjes
Wees creatief met overgebleven producten. Zo kan sla op brood, overgebleven groenten in een omelet en kokosmelk door de soep. Dit zijn de 8 beste kliekjesideeën.

Bron | Voedingscentrum

Lees ook > Nieuwe trend: ontspullen

Ook interessant