Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

3 redenen waarom wij dol zijn op pindakaas

unilever-herfst-9943-calve-pindakaas-meisje.jpg

De één lepelt pindakaas – al dan niet stiekem – direct uit de pot, de ander smeert hem netjes op zijn brood. Dat wij Nederlanders dol zijn op pindakaas, moge duidelijk zijn.

Ben je nog niet om? Na het lezen van dit artikel ren je naar de winkel om de grootste potten in te slaan. Driemaal hoera voor dit goddelijke smeersel.

1. Ingrediënten: vooral heel veel pinda’s

Het fijne aan pindakaas vinden we het ingrediëntenlijstje: lekker kort. Het hoofdbestanddeel is uiteraard pinda, plus een beetje olie, vet en wat zout. Wist je dat-ie voor maar liefst 85% uit pinda’s bestaat?

2. Favoriet bij sporters

Pindakaas is ook favoriet bij veel sporters. Hij bevat veel eiwitten en die dragen bij aan de groei van spieren. Daarnaast is pindakaas rijk aan onverzadigde vetten en vezels en levert hij vitamines en mineralen zoals vitamines B3 en E, magnesium, zink en fosfor. Geen wonder dus, dat veel sporters een shake met pindakaas omarmen.

Ontdek hier het volledige recept en shake jezelf fit.

3. Hip bij foodies

Pindakaas is bijna overal lekker bij. Wij doen ’s ochtends een schepje door de havermout, een lepeltje door onze smoothie om hem voedzamer te maken, bakken er pindakaaskoekjes van en ’s avonds gebruiken we ‘m als basis voor pindasaus bij een gehaktschotel. Het is ook niet voor niets dat je nu overal op populaire blogs recepten met pindakaas voorbij ziet komen.

Voor wie nog steeds niet om is: hier vind je nog vijf redenen.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant