Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

3 originele ideeën met ei voor het paasontbijt

breakfast-with-poached-eggs-avocado-bacon-and-toasted-bread.jpg

Je bent er dol op of niet: een vers ei. Met dit dierlijke product, wat je voornamelijk bakt of kookt, kun je veel meer doen dan je denkt. Lees verder om drie originele bereidingen met ei te ontdekken voor het paasontbijt. Pasen staat namelijk al voor de deur. 

Met deze bereidingen verras jij iedereen met Pasen met een heerlijk paasontbijt.

Mexicaanse boerenomelet

Nu we niet op vakantie kunnen naar verre warme landen, moeten we maar proberen onze vakantiebestemming naar Nederland te halen. Wil je zeker weten dat je met een volle maag de Paasdagen doorloopt? Maak dan deze Mexicaanse boerenomelet. Deze heerlijke omelet gevuld met avocado, tomaat, ui en bonen is voor iedereen een smaaksensatie. 

Benodigdheden:

  • 8 eieren
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 jalapeñopeper
  • 70 gram feta
  • Volle melk of room
  • Halve rode ui
  • Volkorentortilla of boerenbrood
  • 100 gram gekookte zwarte bonen
  • Koriander

Bereiding

Snij de avocado, rode ui en tomaat in stukjes. Haal daarna de zaadjes uit de peper en snij deze ook fijn. Voeg dan de avocado, rode ui, tomaat en peper bij elkaar in een kom. Voeg daar nog verkruimelde feta en wat koriander aan toe. Schep dit door elkaar en klaar is de vulling. Breek twee eieren in een kom en klop ze goed door elkaar. Voeg daarna een beetje zout, peper en een scheutje melk of room toe. Laat daarna een klontje boter smelten in een koekenpan en doe het eimengsel erbij en bak de omelet gaar. 

Omelet vullen

Als de omelet helemaal gaar is kun je de vulling erop gaan scheppen. Rol de omelet daarna helemaal op en snij en hem met een scherp mes doormidden. Serveer deze gevulde omelet met een stuk boerenbrood of volkorentortilla en herhaal dit vier keer.

Gevulde eieren

Je hebt ze vast weleens op een verjaardag zien liggen, of misschien wel zelfgemaakt: gevulde eieren. Dit gerecht, waarin ei het hoofdingrediënt is, is heerlijk als tussendoortje tijdens de paasdagen. 

Benodigdheden: 

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • Verse bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje kerriepoeder 

Bereiding gevulde eieren

Kook de eieren ongeveer tien minuten in water hard. Spoel ze daarna af onder koud water, daardoor schrikken ze. Pel de eieren en snij ze met een mes doormidden. Haal het eigeel eruit, dit kan je gemakkelijk doen met een vork of mesje. Doe dit eigeel in een kom en prak het fijn. Voeg aan het eigeel de mayonaise, yoghurt paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng dit goed door elkaar. Doe dit mengel in een spuitzak en probeer er mooie toefjes mee te maken. Als laatste stap bestrooi je de eieren met wat bieslook.

Lees ook: Dat wordt smullen: Paaskoekjes met zelfgemaakte lemoncurd

Gebakken eihartjes 

Wie vindt hartjes nou niet leuk? Maak daarom met Pasen deze schattige eihartjes, zo heb je gegarandeerd een liefdevol Paasfeest. Naast schattig is het ook nog eens mega makkelijk. Lees hieronder hoe je dit gerecht klaarmaakt. 

Benodigdheden: 

  • 4 sneetjes casinobrood 
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter 
  • 4 eieren
  • 1 zakje gemengde frisee sla
  • 1 zakje tuinkers 
  • Hartvormpjes 
  • Zout 
  • Peper

Bereiding gebakken ei hartjes

Laat een beetje boter in een koekenpan smelten. Zet het hartvormpje in de pan en breek het ei in de pan. Laat het op laag vuur garen en steek ondertussen met een ander hartvormpje in het brood. Dit brood kun je in een broodrooster roosteren en daarna onder aluminiumfolie bewaren. Zodra het ei klaar is leg je dit erbij. Je bakt daarna de overige eieren ook op deze manier. Als je alle eieren hebt gebakken, maak je de borden op met een beetje sla en verdeel je het brood en de eihartjes over de borden. Bestrooi de borden daarna met een beetje zout en peper. Als laatste stap knip je tuinkers over de eieren heen. 

Bron | 24Kitchen, Leuke recepten, Allerhande
Beeld | Getty Images

Ook interessant