Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Fudge uit de slowcooker (en 3 andere lekkere recepten)

fudge.jpg

De slowcooker: inmiddels bij veel mensen onmisbaar in de keuken. Helemáál op drukke dagen wanneer de kinderen naar hun clubjes moeten worden gebracht; dan is er eigenlijk geen tijd meer om uitgebreid te koken. Met een beetje voorbereiding én je slowcooker zet je op zulke dagen tóch een voedzame maaltijd op tafel.

Recepten voor de slowcooker

In een slowcooker kun je op lage temperatuur over een langere tijd een (eenpans)gerecht bereiden. Dankzij deze lagere temperatuur worden de diverse ingrediënten niet stuk gekookt en blijven de voedingswaardes intact. Daarnaast gaart het gerecht in zijn eigen vocht en hoef je nauwelijks boter of olie te gebruiken. Hierdoor blijven de smaken behouden en krijgt het gerecht een intense smaak.Op Pinterest zijn veel recepten en inspiratie te vinden. Je kunt zoeken op ‘slowcooker’ of ‘crockpot’ en een van je favoriete ingrediënten of gerechten.

Deze slowcooker-recepten zijn inmiddels een hit:

Kip teriyakikip teriyaki

  • +/- 1 kilo kip. Kies bijv. drumsticks, of kippendij
    Deze blijven sappiger dan kipfilet
  • 125 ml sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 eetlepel maïzena
  • klein beetje water (± 4 eetlepels)
  • sesamzaadjes
  • bosui

Doe de kip in de slowcooker, snijd de knoflook en de gember fijn. Roer de knoflook met de gember en de honing door de sojasaus. Giet dit over de kip. Zet de slowcooker 6 uur op low. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord of schaal. Roer de maïzena door het koude water en voeg dit papje toe aan de teriyakisaus. Roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Giet de saus over de kip en maak af met gesneden bosui en de sesamzaadjes. Lekker met witte rijst!

Slow cooked bolognaise sausiStock_000019718138_Small

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 kilo half-om-halfgehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • 4 blikjes tomatenblokjes (totaal 1200 ml.)
  • 125 ml crème fraîche
  • flinke scheut rode wijn
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • pasta naar keuze

Voor dit gerecht is het handig als de pan van de slowcooker op het vuur kan. Zo niet, dan kun je een losse braadpan gebruiken en de inhoud vervolgens voorzichtig naar je slowcooker overbrengen. Verhit de olie in de pan op matig hoog vuur. Voeg de knoflook, wortelen, selderij en uien toe. Bestrooi met zout en peper en bak ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, tijm en nootmuskaat toe en laat ongeveer 2 minuten koken. Blus af met wijn en roer goed over de bodem van de pan om alles los te roeren. Breng op smaak met zout en peper.Zet nu de slowcooker in de houder, of breng de inhoud van de gewone pan over op de slowcooker. Roer de crème fraîche en tomaten door het mengsel. Voeg het gehakt toe en zorg dat het gelijkmatig is verdeeld. Dek af zet de timer op ‘low’ voor 8 tot 10 uur.Schep eventueel het vet van de oppervlakte voor het opdienen. Roer even door en serveer met de pasta!

Fudge uit de slowcookerfudge

Met slechts 4 ingrediënten maak je een basisfudge, dit kun je eindeloos aanvullen met alles waar je maar trek in hebt. Noten, zaden, smarties, kleine marshmallows. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het door de fudge roeren. Maak een zoete fudge met gehakte rolo, after eight, pecannoten en marshmallows of een zoute versie met 75% pure chocola en bestrooid met grof zeezout.

  • 2 repen chocola (400 gram)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • klontje boter
  • theelepel vanille-extract

Doe alle ingrediënten in de slowcooker, zet de timer op high en laat dit zonder deksel ongeveer 45-60 minuten staan. Roer elk kwartier om. Doe een velletje bakpapier in een ovenschaal. Giet de fudge in de schaal en laat afkoelen. Zet daarna nog een nachtje in de koelkast.

Trek gekregen en nog geen slowcooker in huis? Er zijn verschillende modellen te koop. Vergelijk en kijk welke het beste bij je past.

Meer lezen

Dit ene ingrediënt maak jouw saus onweerstaanbaar
Het geheim van de slager: zo maak je het állerlekkerste draadjesvlees
Smeuïge gehaktballen? Dit is het geheim!

Bekijk ook

Lekker: chocolade taart van Martha Stewart met maar vier ingredienten.

Artikelen van Margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant