Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít zijn de enige 5 pannen die je volgens een expert nodig hebt

pannen-nodig.jpg

Heb jij ook weleens het gevoel alsof je voor ieder gerecht een andere pan nodig hebt? Als we horecadocent en privékok Severine Meijer moeten geloven, valt dat hartstikke mee. Volgens haar zijn er eigenlijk maar vijf soorten pannen die je écht nodig hebt.

Meijer geeft aan NU.nl een opsomming van de vijf pannen die onmisbaar zijn in je keuken.

1. Een grote kookpan

Zo kun je volgens Meijer echt niet zonder een grote kookpan. Deze pan is vooral handig om pasta of aardappelen in te koken of om stamppot te maken. Veel mensen zijn namelijk geneigd om hun voedsel in een te kleine pan te stoppen. “En dat maakt het lastig als je nog wilt roeren, stampen of pureren”, aldus Meijer. Je kunt een grote kookpan volgens haar ook prima gebruiken om je groenten in te stomen of mosselen in te bereiden, wat een mosselpan en stoompan weer overbodig maakt.

2. Een (kleine) steelpan

Ook een kleine steelpan mag volgens Meijer niet ontbreken in je keuken. Deze pan is namelijk ideaal voor het verwarmen van kleine hoeveelheden. “Als je bij een jus nog wat boter wilt toevoegen of een saus wilt binden, is een steelpan heel handig”, vertelt Meijer. “Je kunt de pan met één hand vasthouden, en met je andere hand een staafmixer of garde.”

Lees ook: wil je overzichtelijke keukenkastjes? Met déze tips krijg je het voor elkaar

3. Een goede braadpan

En laten we een goede braadpan ook niet vergeten. “Dit is een mooie pan om eten langzaam te laten garen. Een stoofpot bijvoorbeeld, maar ook een pastasaus of een curry. De pan warmt langzaam op. Eenmaal opgewarmd blijft hij lang warm op een constante temperatuur”, aldus Meijer.

4. Een koekenpan met anti-aanbaklaag

Ook een koekenpan – mét anti-aanbaklag – mag absoluut niet ontbreken in je keuken. Deze pan is volgens Meijer ideaal voor het bakken van vlees, vis of een omelet. “Van een goede koekenpan kun je veel plezier hebben, mits je zacht keukengerei gebruikt. Anders beschadig je de antiaanbaklaag”, aldus Meijer.

5. Grillpan

Een pan die ook eigenlijk altijd wel van pas komt, is een grillpan. “Met een grillpan kun je brood, groente of vlees een specifieke smaak geven. Ook geef je gerechten een structuur door de belijning die ontstaat”, aldus Meijer. “Daarnaast is de pan vooral in de winter een fijn alternatief voor de barbecue, waarmee je gerechten overigens nog meer smaak kunt geven.”

Als je nu een abonnement op Margriet afsluit, kun je daar deze mooie Iittala-braadpan met een inhoud van drie liter bij als cadeau krijgen.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl
Beeld | iStock

Ook interessant