Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vrouwen met déze vier sterrenbeelden zijn het meest empathisch

vrouwen-met-deze-vier-sterrenbeelden-zijn-het-meest-empathisch.jpg

Volgens de astrologie kan je sterrenbeeld veel zeggen over je persoonlijkheid. Sterrenbeelden die de karaktereigenschap empathisch hebben, kunnen zich goed in iemand anders verplaatsen. Het is misschien wel de mooiste menselijke eigenschap omdat het de band verstevigt met anderen.

Deze vier sterrenbeelden vinden het heerlijk om diepe gesprekken te hebben en springen graag bij wanneer iemand het moeilijk heeft.

Empathisch vermogen

Empatisch zijn is een eigenschap die het leven verrijkt, maar als je heel empathisch bent kan het je soms ook te veel worden, omdat de wereld té hard binnenkomt. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meest empathische sterrenbeelden – Kreeft, Maagd, Weegschaal en Vissen – doorgaans als raadselachtig en soms zelfs afstandelijk overkomen. Dit zijn slechts enkele eigenschappen van deze sterrenbeelden.

Empathie wordt beschreven als iemand letterlijk in staat is om gevoelens van anderen te voelen of deze over te nemen en deze zelf te ervaren. Hierdoor wordt het bijna een gedeelde ervaring. Om deze redenen zijn vrouwen die onderstaande sterrenbeelden hebben het meest empathisch.

Kreeft

Kreeften kunnen net zo ongrijpbaar als trouw zijn. Ze zijn erg gevoelig en worden niet alleen gevoed door emoties die in zichzelf zitten, maar ook door verschillende trillingen die hen omringen. Dit kan van alles zijn: van iemands emotionele welzijn tot spirituele angst, van heel actief en levendig naar meeslepend en dramatisch. Luister daarom goed naar je gevoel en kom eventueel in actie als je voelt dat iemand dat nodig heeft.

Maagd

Maagden zijn analytisch, nauwgezet en praktisch. De empathie van dit sterrenbeeld is niet emotioneel, maar juist het tegenovergestelde. Een Maagd zal pas schakelen nadat ze de situatie hebben geanalyseerd, beoordeeld en bekritiseerd. Hun oprechte bezorgdheid vloeit voort uit logica die ze hebben. Als je Maagden in je omgeving hebt, heb je vast wel eens stress van hen meegemaakt wanneer dingen niet gaan zoals ze gepland zijn. Je hoeft natuurlijk niet overal in mee te gaan, maar accepteer de lichte OCD van jouw Maagd en je leven wordt er ook een stuk relaxter op. 

Vissen

Vissen zijn teder, gevoelig, behulpzaam maar daarnaast ook emotioneel, kwetsbaar en volkomen mysterieus. Ze kunnen zich de hele dag op van alles en nog wat afstemmen, wat hun emotionele stabiliteit kan schaden. Daarnaast hebben Vissen een rijke fantasie; ze kunnen uren dagdromen en zitten vol toekomstplannen. Veel Vissen worden geboren met artistieke gaven. Vissen kunnen écht grote offers en compromissen sluiten in – of voor – een relatie. Ga daar behoedzaam en liefdevol mee om, ze verdienen het.

Weegschaal

Een typische Weegschaal is sociaal, nieuwsgierig en altijd elegant. Zij willen graag het standpunt begrijpen van de ander en daar zullen zij dan ook alles aan doen. Vrouwen met het sterrenbeeld Weegschaal hebben geen moeite om hun humeur volledig aan te passen aan de mensen om hen heen. Beschouw het als een compliment: dit is de poging van de Weegschaal om de wereld door jouw ogen te zien.

Bron | elitedaily.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant