Lisa Marie Presley
Jon Kopaloff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP

Elvis' dochter Lisa Marie Presley (54) overleden

Lisa Marie Presley, de 54-jarige dochter van Elvis en Priscilla Presley, is op donderdagavond 12 januari met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij later overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

“Met pijn in het hart moet ik het verwoestende nieuws delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons heeft verlaten”, vertelde Priscilla Presley donderdagavond in een verklaring. “Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit heb gekend.”

Gereanimeerd

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ zou de huishoudster van Lisa Marie haar eerder op de dag in de slaapkamer hebben gevonden. Op ongeveer hetzelfde moment zou Lisa Marie’s ex-man Danny Keough in het huis zijn aangekomen. Hij zou haar hebben gereanimeerd totdat de ambulance kwam.

Nalatenschap van vader

Lisa Maries’ leven stond volgens The New York Times voor een groot deel in het teken van de enorme nalatenschap van haar vader, de wereldberoemde zanger Elvis Presley. Dinsdag 10 januari was ze nog aanwezig bij de uitreiking van de Golden Globes. Daar zag zij samen met haar moeder hoe acteur Austin Butler in de prijzen viel voor zijn rol als Elvis in de film Elvis.

“Het was werkelijk verbijsterend. Ik heb er dagenlang over gedaan om het te verwerken, omdat het zo perfect en authentiek was”, vertelde Lisa Marie eerder deze week over die vertolking van Butler. Ze was negen jaar oud toen haar vader in 1977 overleed. Zelf trad Lisa Marie in zijn voetsporen en werd zangeres, maar zo succesvol als haar vader is ze niet geworden. Ze bracht drie albums uit.

Verlies van zoon in 2020

Benjamin Keough, een van haar vier kinderen, kwam in 2020 op 27-jarige leeftijd door zelfdoding om het leven. Vorig jaar vertelde Lisa Marie aan People Magazine dat haar leven al sinds haar jeugd werd gekenmerkt door dood, verdriet en verlies.

“Verdriet stopt niet en gaat op geen enkele manier weg, ook niet na jaren,” vertelde de dochter van Elvis. “Het is iets dat je de rest van je leven met je mee moet dragen, ondanks wat andere mensen of culturen ons willen laten geloven.”

Bron | NU.nl

Sanne van de WeteringANP / AFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden