Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Is het slecht om elke dag een sportbeha te dragen?

s-het-slecht-om-elke-dag-een-sportbeha-te-dragen-margriet.jpg

Sinds het begin van de thuiswerkperiode grijpen veel mensen naar comfortabele kledingstukken, óók als het gaat om ondergoed. Want als we heel eerlijk moeten zijn, zit zo’n sportbeha stukken lekkerder dan een gewone beha. Maar biedt een sportbeha wel genoeg ondersteuning aan je borsten?

Kun je elke dag een sportbeha aantrekken of eigenlijk liever niet? Gynaecoloog Tia Guster legt tegenover de website ‘Well and Good’ uit hoe dit nu precies zit.

Is het slecht om elke dag een sportbeha te dragen?

Als we Guster moeten geloven is het niet erg om elke dag een sportbeha te dragen, mits deze goed past. “Uiteindelijk komt het eigenlijk neer op persoonlijke voorkeur als het gaat om comfort en ondersteuning. Als je onderkleding goed aansluit, dan is het prima in staat om de neerwaartse kracht, die borsten op onze borstkas hebben, te verminderen.”

Lees ook: Een sportbeha die niet goed past zorgt voor slechtere sportprestaties

Zó check je of je sportbeha goed past

Maar hoe weet je nu of je sportbeha je goed past? Volgens Guster is dit eigenlijk heel simpel: als beide borsten comfortabel in de sportbeha zitten, dan zit je goed. “Als je borsten een beetje over de rand heen hangen of er zit juist een gapend gat naast je borst, dan weet je dat je sportbeha niet goed zit,” aldus Guster. Daarnaast is het volgens haar ook belangrijk om te controleren of de onderkant van de beha net onder de schouderbladen rust. Als de band te hoog of te laag is, kan dit de ondersteuning en het comfort van de beha op een negatieve manier beïnvloeden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Well and Good
Beeld | Getty

Ook interessant