Lifestyle Tips & Tricks

Eieren pocheren: simpel in de magnetron!

gepocheerde-eieren.jpg

Eieren pocheren kan een lastige en tijdrovende klus zijn. Maar niet als je ze in de magnetron maakt! Zo maak je snel het mooiste eitje voor een heerlijke lunch of brunch!

Bij een goed gepocheerd ei is het eigeel nog heel en zacht, omsloten door een laag glanzend, ondoorschijnend eiwit dat overal even dik is. Het perfecte feest-eitje dus! Pocheren is bovendien een heel gezonde manier om eieren te bereiden, omdat er geen vet bij komt kijken.

Nooit meer plastic zakjes

Maar dat ideale eitje is niet zo eenvoudig te maken. Je kunt plastic zakjes gebruiken, of een pan water met een flinke scheut azijn. Maar je kunt jezelf heel wat tijd en geklungel besparen door ze gewoon in de magnetron te bereiden! Het enige wat je nodig hebt, is een schaaltje water. In deze video laten ze zien hoe het moet. En wist je dat je zelfs een ei in de magnetron kunt bákken?

Niet met schaal koken

Hoewel je dus heel eenvoudig eieren in de magnetron kunt pocheren en bakken, kun je ze er beter niet met schaal in koken, tenzij je een explosief experiment wilt uitproberen. Door de druk van binnenuit zal het ei namelijk snel uit elkaar spatten.

Lees meer:

Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken eitje?

Zo pel je snel en eenvoudig een ei

Eieren bewaren: in de koelkast of toch maar niet?

Bekijk ook:

Als je lekker gaat bakken, ontkom je er niet aan af en toe een ei te splitsen. Want soms heb je alleen het eigeel nodig, en soms alleen eiwit. Die twee van elkaar scheiden is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar niet met dit trucje!

Bron: LibelleTV
Beeld: iStock

Leuke artikelen van Margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant