Margriet logo
vrouw verzekering afsluiten Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Een wintersportverzekering afsluiten: hier moet je opletten

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport in het buitenland. Het is belangrijk dat je goed verzekerd bent en de juiste dekking hebt tegen onverwachte kosten. De standaard reis- en zorgverzekering dekt namelijk niet alles.

De meeste reisverzekeringen vergoeden schade, diefstal en verlies van je spullen op reis. Maar boek je een skivakantie, dan zijn je dure wintersportspullen meestal niet verzekerd, stelt Ohra. Hier heb je een aanvullende wintersportverzekering voor nodig.

Waarvoor ben je verzekerd met een wintersportverzekering?

Met een wintersportverzekering kun je rekenen op de vergoeding van een aantal belangrijke zaken. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

  • Je ski-uitrusting (ook als je deze huurt)
  • Niet gebruikte dagen van je gehuurde ski-uitrusting
  • Niet gebruikte dagen van je skipas
  • Niet gevolgde skilessen (na een blessure of ongeval bijvoorbeeld)
  • Kosten voor hulpverlening

Let op: Ga je alleen langlaufen tijdens je wintersportvakantie? Langlaufen is in de meeste gevallen standaard meeverzekerd in het basispakket van je doorlopende of kortlopende reisverzekering.

Zorgverzekering en wintersport

Je zorgverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende medische hulp. Breek je een been op de piste? Dan worden de kosten voor bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis, de ziekenhuiskosten en het vervoer naar huis tot het maximaal in Nederland geldende tarief vergoed. Het kan voorkomen dat de zorgkosten in het buitenland duurder zijn dan in Nederland. De kosten kunnen daardoor flink oplopen als je tijdens wintersport een ongeluk krijgt. Deze extra kosten worden alleen vergoed als je een aanvullende verzekering voor geneeskundige kosten afsluit bij je reisverzekering. Of als je een zorgverzekering met een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland hebt.

Blessures tijdens wintersport

Ga je binnenkort op wintersport? Je weet nu dat het belangrijk is om in ieder geval een wintersportverzekering en een aanvullende verzekering voor geneeskundige kosten af te sluiten. Verder is het ook belangrijk om te weten dat blessures altijd op de loer liggen tijdens een wintersportvakantie. Hierbij maakt het in principe niet uit hoe vaak je al geskied of gesnowboard hebt. We vertellen je in dit artikel met welke blessures wintersporters het meest te maken krijgen én hoe je ze voorkomt.

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden