Déze 5 sterrenbeelden zijn de beste dichters Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Een Sinterklaasgedicht schrijven? Déze vijf sterrenbeelden zijn daar het beste in

Moet jij nog een Sinterklaasgedicht schrijven? Waar de een wanhopig voor elke zin het rijmwoordenboek raadpleegt en niet verder komt dan ‘De Sint zat te denken…’, gaat het anderen een stuk beter af. En dat zou wel eens door de stand van de sterren kunnen komen. Er zijn namelijk vijf sterrenbeelden die de beste dichters zouden zijn.

Blijkbaar kun je er zelf maar weinig aan doen dat het ene na het andere rijmwoord moeiteloos uit jouw pen vloeit.

Déze 5 sterrenbeelden zijn de beste dichters

Voor de een is het jaarlijkse Sinterklaasgedicht schrijven een groot obstakel, terwijl een ander hier juist ontzettend naar uit kan kijken. Ben jij een geboren poëet en rijm je de moeilijkste woorden aan elkaar? Dan zou het heel goed kunnen dat een van de onderstaande tekens jouw sterrenbeeld is.

Schorpioen

Een Schorpioen staat bekend om zijn of haar oog voor detail. Is dit jouw sterrenbeeld? Dan kun je die kwaliteit ontzettend goed gebruiken in je dichtwerk. Je weet een ander te verbazen met alle informatie die je in je rijmkunst verwerkt en durft diep te graven, waardoor je gedichten extra speciaal zijn.

Weegschaal

Een Weegschaal ziet de wereld vaak door een roze bril. Ben jij een Weegschaal? Dan weet je die kunst om in alles iets moois te zien ook heel goed te gebruiken tijdens het rijmen. Je kunt de schoonheid van de kleine dingen in het leven heel mooi verwoorden en weet precies hoe je gevoelens op papier moet zetten. Niet alleen handig voor een prachtig Sinterklaasgedicht, maar ook een liefdesbrief van een Weegschaal is een cadeautje.

Lees ook: Zo voorkom je nu al deze 5 grootste oorzaken van sinterklaas- en kerststress

Vissen

Vissen zijn heel intuïtief en artistiek. Is jouw sterrenbeeld Vissen? Dan weet jij met je verbeeldingskracht een ander helemaal in je gedicht mee te krijgen. Je hebt vaak een eigen kijk op de wereld en dat maakt elk gedicht een uniek kunstwerkje om te krijgen.

Tweelingen

Is jouw sterrenbeeld Tweelingen? Dan heb je het talent om je grote woordenschat in te zetten om een ander helemaal in je gedicht mee te nemen. Een kort Sinterklaasgedicht zal het waarschijnlijk niet worden, maar het is wel een feestje om je rijmende boekwerk te lezen.

Kreeft

Ben jij een Kreeft? Dan ben je een geboren dichter. Je weet precies hoe je emoties en gevoelens op een poëtische manier moet verwerken. Hoewel er in een Sinterklaasgedicht vaak ook de nodige grapjes staan weet jij de ontvanger altijd echt te raken.

Bron | YourTango
Beeld | Getty Images

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden