Een nieuwe baan als 55-plusser? “Weet wat je waard bent en blijf niet hangen in je leeftijd” Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Een nieuwe baan als 55-plusser? ‘Weet wat je waard bent en blijf niet hangen in je leeftijd’

Door de krappe arbeidsmarkt liggen de banen op dit moment voor het oprapen. Toch blijft het voor 55-plussers een behoorlijke uitdaging om een geschikte baan te vinden. Waar ligt dat aan? En nog belangrijker: wat kun je doen om ook op deze leeftijd nog een leuke nieuwe baan te vinden?

Oprichter en directeur Anne-Marije Buckens van 50 Company, een bedrijf dat vijftigplussers helpt bij de volgende stap in hun loopbaan, legt uit waarom het vinden van werk nog altijd moeilijk is als je wat ouder bent. Plus: wat kun je doen om beter in de arbeidsmarkt te liggen, ondanks óf juist dankzij je leeftijd?

Verandering in arbeidsmarkt

Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat werkloze 55-plussers meer moeite hebben om weer een nieuwe baan te vinden dan de jongere generatie. Van alle werklozen boven de 55 jaar is de helft langer dan één jaar werkloos, terwijl dat voor werklozen jonger dan 55 voor iets minder dan een kwart geldt. En dat terwijl er enorm veel vacatures zijn: in mei waren het er zo’n 133 per 100 werklozen.

Waarom is het dan juist nog altijd zo lastig om na je vijftigste een nieuwe baan te vinden? Volgens Anne-Marije spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de veranderende arbeidsmarkt, vertelt ze: ‘Ongeveer een kwart van alle banen die we nu kennen, zullen er binnen nu en tien jaar niet meer zijn. Een functie in de administratie is op dit moment bijvoorbeeld het meest aan het uitsterven. Stel dat je daar altijd in gewerkt hebt, dan kan dat best even zoeken zijn naar wat je nu dan kunt gaan doen.”

Duurzame inzetbaarheid

Verder is het volgens Anne-Marije belangrijk dat je op deze leeftijd nadenkt over je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt voor de langere termijn. Dat wordt ook wel je ‘duurzame inzetbaarheid’ genoemd, vertelt ze. “Dat betekent dat je iets te bieden hebt waar de arbeidsmarkt op dat moment behoefte aan heeft.” Iets waar we ons in Nederland niet zo bewust van zijn, zegt ze. “Vragen als: Bestaat mijn beroep over tien jaar nog wel? En moet ik misschien nu al actie ondernemen om die baan te houden?” zijn vragen die we onszelf vaker moeten stellen, zeker als vijftigplusser. Zo kun je je beter voorbereiden op mogelijke veranderingen in de arbeidsmarkt.

Verschillende generaties

Maar dat is moeilijk, weet ook Anne-Marije vanuit het werkveld. En mede daardoor blijft het vinden van een nieuwe baan na je vijftigste of misschien zelfs zestigste een flinke uitdaging. “De millenials zijn mondiger en vertellen makkelijker waar ze goed in zijn en wat ze hun nieuwe werkgever kunnen bieden. De 55-plusser is daar als generatie wat meer bescheiden in en treedt daarin wat meer op de achtergrond.” Iets wat je juist niet moet doen, als je een nieuwe baan wilt.

Tips om baankansen te vergroten

Toch zijn er genoeg mogelijkheden waardoor je ook als vijftiger of zestiger nog een leuke nieuwe baan kunt vinden. Anne-Marije geeft hieronder een aantal tips, waardoor het vinden van een nieuwe baan niet een pijnpunt wordt, maar een leuke nieuwe uitdaging.

1. Weet wat je waard bent

Allereerst is het volgens Anne-Marije belangrijk om bij jezelf na te gaan, wat je waard bent op de werkvloer en wat je je nieuwe werkgever kunt bieden. “Wat zijn mijn competenties en mijn drijfveren? Het is belangrijk om te onderzoeken wat jouw toegevoegde waarde kan zijn aan de arbeidsmarkt. Waarom ze juist jou moeten aannemen.”

2. Zorg voor voldoende zichtbaarheid

Daarnaast is zichtbaarheid erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je opvalt bij je mogelijke nieuwe werkgever. “Veel 55-plussers zitten met hun talent thuis achter hun laptop en denken dat niemand ze wil, maar ze zijn vaak gewoon niet zichtbaar voor de werkgevers. Je moet ervoor zorgen dat je een goed verhaal hebt en dat dit verhaal onder ogen komt bij de juiste mensen”, legt ze uit.

En hoe zorg je ervoor dat dit terecht komt bij de juiste mensen? Jezelf zichtbaar maken kan volgens Anne-Marije goed op Linkedin. “Daar kun je in contact komen met mensen. Maar ouderwets bellen en daar je verhaal goed en met overtuiging vertellen, kan natuurlijk ook helpen.”

3. Beweeg mee met de arbeidsmarkt én je levensfase

Als laatste is het belangrijk om mee te bewegen met de arbeidsmarkt, maar ook met je levensfase. “Het is belangrijk om te beseffen dat niet alleen je leeftijd veranderd door de jaren heen, maar ook je behoeften, wensen, mogelijkheden en eventuele beperkingen. Vraag jezelf daarom af: in welke levensfase zit ik nu als vijftiger of zestiger, en hoe ga ik ervoor zorgen dat ik werk vind dat bij mij past, op dit moment? Levensfase-bewust je loopbaan plannen en solliciteren, dat is belangrijk in combinatie met een goede boodschap naar de buitenwereld toe”, aldus Anne-Marije.

Sanne van De WeteringGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden