Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Een eigen spa in huis: zo doe je dat!

funny-young-girl-with-mask-for-skin-face-and-cucumbers.jpg

Soms moet je jezelf gewoon even een spabezoek cadeau geven. Voor dat broodnodige moment van ontspanning. Met deze tips – plus een bad, rustgevend muziekje en kopje thee – hoef je de deur niet uit.

– Margriet samen met Therme –

Rekken en strekken

Begin met het uitrekken van je lichaam. Dit doe je het beste op bed. Rek je al liggend héél goed uit. Niet vluchtig, maar juist heel bewust: van je linkerteen tot het hoogste puntje op je kruin. Strek en rek, rol naar links en rechts en gaap er een paar keer bij. Zo kom je sneller in de relaxmodus.

Masseer jezelf

Een massage is niet alleen verdomde lekker, het voert ook afvalstoffen weg uit je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je je lekkerder voelt, en dat straal je uit. Geen behulpzame wederhelft in de buurt? Masseer jezelf. Dat doe je als volgt: wrijf wat bodylotion of massageolie in je handen en begin met je linkerhand op je rechterschouder. Wrijf met je hand vanaf de schedel, over je nek en schouder naar je arm. Maak dezelfde beweging weer richting je schedel zodra je de elleboog hebt bereikt. Herhaal deze stap vijf keer, ook op de andere schouder. Pak in het gezicht de oorlellen aan, want daar komen veel zenuwen samen die in verbinding staan met je organen. Komt-ie: pak je oorlellen vast tussen duim en wijsvinger en trek zachtjes eraan. Verplaats je vingers iets naar boven en maak dezelfde trekkende beweging. Ga zo de rand van je oren langs. Zet tot slot je vingers achter je oren en vouw ze dubbel richting je wang. Laat los en herhaal de beweging een aantal keer. Gevoelig? Mooi zo! Dan is dát het plekje om vaker aan te werken.

Mix een masker

Slof na de massage op je pantoffels naar de keuken voor een halve avocado, een eetlepel honing en een handje havermout. Roer deze drie ingrediënten om tot een papje en smeer het over je gezicht. Dit simpele masker hydrateert je gezicht, vervaagt littekens en gaat schrale lippen en barstjes in het gezicht tegen.

Oosterse badruimte

Tover je badkamer om in een (oosterse) thuisspa. Verwen jezelf met heerlijk ruikende hammamproducten van Therme, met tonen van zoete en kruidige cederhout en olijfolie. Scrub en spoel dode huidcellen van je lijf met de Hammam Black Soap Shower Scrub, vertroetel jezelf met de zachte Hammam Foaming Shower Gel en smeer tot slot van top tot teen met de vochtinbrengende Hammam Body Butter voor een huid zo zacht als zijde. Hemels!

Hammam therme

Je koopt de verzorgingsproducten van Therme Hammam bij de drogist. Verrassing! Wij mogen voor kerstman spelen. Wil je kans maken op dit oosterse beautypakket? Vul hieronder jouw gegevens in om mee te doen.

Ook interessant