Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De 6 meest gemaakte fouten door vrouwen met dun haar

dun-haar-fouten-margriet.jpg

Dun haar hoeft niet erg te zijn, je moet alleen wél weten hoe je ermee om moet gaan. Zoals met alle soorten haar eigenlijk. Déze zes foutjes kun je in ieder geval beter niet maken als je dun haar hebt.

Het toverwoord voor iedereen met dun haar: volume!

Dun haar

We dromen bijna allemaal van een volle bos haar, maar veel van ons zijn helaas niet gezegend met dik haar. We spreken van dun haar als er minder dan honderdduizend haren op je hoofd zitten en de haren dunner zijn dan 0,06 millimeter. Er zijn verschillende redenen waardoor je dun haar kunt hebben. Het kan in je genen zitten dat je dun haar hebt, dan is er helaas maar weinig aan te doen. Maar ook meer haaruitval dan normaal kan zorgen voor hun haar. Dat kan onder andere ontstaan door stress, ouderdom, ziekte of slechte voeding. Maar ook hormonale veranderingen en medicijnen kunnen er voor zorgen dat jouw haar sneller uitvalt.

Behandelingen voor dun haar

Als je kampt met haaruitval, kun je langs de huisarts of dermatoloog gaan, om de onderliggende oorzaken aan te pakken. Ook zijn er lotions en andere medicijnen die kunnen helpen de haargroei te stimuleren. Als je écht heel erg zit met je dunne haar, kun je kiezen voor een haartransplantatie of mesotherapie kunnen gaan, waarbij er vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in je hoofdhuid worden geïnjecteerd om je haar gezonder en dus voller te maken.

Maar voor je die stappen neemt, kun je nog veel andere manieren proberen. Vaak ziet dun haar er namelijk helemaal niet zo slecht uit, als je maar weet hoe je het moet behandelen. We zetten de zes meestgemaakte fouten door mensen met dun haar voor je op een rijtje:

1. Op de verkeerde manier stijlen

Je kunt het best de stijltang gebruiken om dun haar te stijlen. Wist je dat je hem ook kunt gebruiken om extra volume te creëren? Als je je haar zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid een paar seconden vastklemt met de stijltang in tegengestelde richting, worden je haarwortels als het ware omhoog gelift. Pas wel op dat je de temperatuur niet té hoog zet; dat kan je haar juist beschadigen.

2. Te veel haarproducten gebruiken

Dun haar wordt sneller vet, omdat de bovenste laag dichter op de hoofdhuid ligt dan bij dik haar. Haarproducten als mousse, olie en haarspray versnellen het vet worden van je haar alleen maar, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Bovendien zal je haar er zwaarder van worden, waardoor het nog dunner en platter lijkt.

Lees ook
Huh? Dun haar blijkt minder snel te breken dan dikker haar

3. De hoofdhuid verwaarlozen

Hoe dunner je haar, hoe makkelijker vuil en bacteriën de weg naar je hoofdhuid vinden. Het is dus belangrijk deze óók goed te verzorgen, bijvoorbeeld met een zuiverende shampoo.

4. Het verkeerde kapsel

Lang en dun haar kan al snel lijzig en onverzorgd overkomen. Een korter kapsel ziet er speelser uit én creëert meer volume. Maar ook voor langer dun haar zijn er goede opties, zoals een lange bob en een diepe zijscheiding. Op zoek naar kapsels die goed passen bij dun haar? Lees dan hier verder.

5. Mousse niet schudden

Je mousse werkt pas echt wanneer je de fles goed schudt en vervolgens wacht tot de dot volledig schuimig en licht in je hand is geworden. Als je het daarna pas op je haar aanbrengt, creëert het pas echt volume.

6. Te heet föhnen

Hoe heter de lucht, hoe slapper je lokken worden, en daar zit je met dun haar helemaal niet op te wachten. Je kunt beter je haar eerst deels laten opdrogen en dan pas met lauwwarme lucht föhnen om het in model te brengen. Zo voorkom je dat je haar slap langs je hoofd komt te hangen én beschadig je het minder snel door de warmte.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ELLE, Etos
Beeld | iStock

Ook interessant