Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Koekjesdeeg te droog? Zó maak je er weer een smeuïg geheel van

koekjesdeeg.jpg

De lekkerste koekjes bak je natuurlijk zelf, maar als je geen keukenprinses bent kan het af en toe best lastig zijn. Wat als je deeg bijvoorbeeld te droog is en uit elkaar valt?

Geen paniek: met déze tips maak je je deeg weer lekker smeuïg.

1. Gebruik je handen

Mocht je je deeg met een keukenmachine hebben klaargemaakt, dan kan het geen kwaad om nog een poging te doen met je handen. Je lichaamswarmte zorgt er namelijk voor dat de boter smelt, waardoor het deeg automatisch minder hard wordt. Mocht dit niet helpen, dan kun je altijd nog de volgende tip proberen.

2. Vloeistof

Als het kneden niet helpt, is er waarschijnlijk iets mis met de verhouding van de ingrediënten. Gelukkig kun je dit heel makkelijk oplossen door simpelweg iets toe te voegen. Meng wat vloeistof of een kleine hoeveelheid boter door je deeg en je zult merken dat het meteen minder droog is. Welke vloeistof je toevoegt hangt af van het recept dat je gebruikt. Als je bijvoorbeeld al melk voor je koekjesdeeg hebt gebruikt, kun je daar nog een beetje van toevoegen. Vaak is één theelepeltje al genoeg, dus gooi er niet te veel bij.

Lees ook: welke bloem kun je het beste gebruiken om koekjes te bakken?

3. Meng niet té goed

Als je vloeistof gaat mengen door je droge koekjesdeeg, is het belangrijk dat je niet te veel gebruikt. Vaak is een halve theelepel al genoeg om je deeg weer zacht te krijgen. Als je te veel vloeistof door je deeg gaat mengen, kan het er zelfs voor zorgen dat je harde, droge en kruimelige koekjes krijgt. Begin dus met een kleine hoeveelheid vloeistof en voeg eventueel nog een klein beetje toe.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Beeld | iStock

Ook interessant