Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit zijn de meest voorkomende dromen over kerst (en dit betekenen ze)

dromen-over-kerst.jpg

Als de feestdagen naderen, dromen we vaker letterlijk over kerst. We gunnen je de kerst van je dromen, maar de symbolische betekenis daarachter is niet altijd zo gezellig.

Dromen over kerst kunnen mooi en grappig, maar ook raar en verdrietig zijn. Herken jij een van de volgende kerstdromen?

De meest voorkomende dromen over kerst

Een kerstdiner met familie en/of vrienden

Dromen over een feestelijke maaltijd met familie of vrienden kan symboliseren dat je een groot gemis voelt. Tuurlijk kun je ernaar uitkijken, maar erover dromen is van een ander level. Dat gemis is in deze coronatijd logisch te verklaren. Maar probeer na te gaan of er op dit gebied misschien meer in jouw privésfeer speelt.

Lees ook:
Déze kerstboom past het best bij je volgens je sterrenbeeld

Kerstcadeaus geven of krijgen

Droom je over kerstcadeaus kopen, onder een boom leggen en/of geven? Dat betekent dat je een gul persoon bent en het anderen graag naar de zin maakt. Een beetje te veel, misschien. Je bent wellicht zelfs bang dat je tekortschiet. Droom je juist dat je kerstcadeaus krijgt? Dit kan betekenen dat je behoefte hebt aan een bepaalde geruststelling van anderen. Droom je dat je een cadeau opent? Dat kan symbool staan voor het gevoel van dankbaarheid in je leven.

Kerstboom versieren, verbranden of verkopen

Een kerstboom kan op de meest uiteenlopende manieren in dromen voorkomen, zowel positief als negatief. Droom je dat je een kerstboom aan het versieren bent? Dat betekent dat je een gul persoon bent die het anderen graag naar de zin maakt. Je bent zelfs een beetje bang dat je daarin tekortschiet. Zie je anderen een kerstboom versieren, dan voel je misschien een bepaalde afgunst naar anderen. Zie je in je droom een kerstbomen in vlammen opgaan? Dit kan betekenen dat je bang bent dat iemand jouw plannen of humeur kan gaan dwarsbomen. Spelen er misschien relatie- of familieperikelen? Dromen over een kerstboom verkopen kan betekenen dat je je zorgen maakt om een geliefde. Wellicht is er iemand ziek en wil je diegene helpen.

Lees ook:
Dit is de betekenis van dromen over vuur

Kerst vieren met een overleden dierbare

Deze droom behoeft weinig uitleg. Je droomt er letterlijk en figuurlijk van om nog een keer kerst te vieren met de persoon die je zo mist. Rond de feestdagen droom je misschien nog meer dan normaal over diegene, maar dat is natuurlijk logisch. Want zeker met de feestdagen is die persoon de grote afwezige.

Witte kerst

I’m dreaming of a white Christmas… Bing Crosby bedoelde het letterlijk, maar dromen over een witte kerst kan ook een symbolische betkeenis hebben. Een niet zo vrolijke, helaas. Over een witte kerst dromen kan namelijk betekenen dat je lijdt aan mentale honger. Je bent niet tevreden, maar je kunt je vinger er niet precies op leggen waarom. Je bent bijvoorbeeld omringd door geliefden en hebt het goed, maar er ontbreekt voor je gevoel iets. Ga dit voor jezelf na en praat erover, als het je dwars zit.

Bron | Psychology Today, dreamglossary.com, dreamyobsession.com
Beeld | Getty

Margriet 54/55 ligt in de winkel! Dit is het dikste nummer van het jaar en staat helemaal in het teken van de feestdagen en het einde van het jaar. Zo spreken we met dé gezichten van 2021 – onder andere Jan Dulles en Kasja Ollongren – en delen we de lekkerste recepten om lekker te bakken tijdens kerst. Ook lees je in deze Margriet de jaarhoroscoop voor 2022 én de mooiste kerstherinneringen. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant