Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vaak droge lippen? Het zou zomaar aan één van je favoriete drankjes kunnen liggen

vaak-droge-lippen-het-zou-zomaar-aan-een-van-je-favoriete-drankjes-kunnen-liggen.jpg

Dat deze koude temperaturen niet bepaald bevorderlijk zijn voor je lippen, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar toch is het niet alleen de kou die zorgt voor droge lippen: die kopjes koffie en thee die je dagelijks drinkt maken het er namelijk niet beter op.

Het is weliswaar een combinatie van de koude lucht buiten en de verwarmde droge lucht binnen die voor droge lippen zorgt, maar het is vaak het kopje koffie of thee die dit in stand houdt.

Lees ook: dít kan er gevaarlijk zijn aan koortslip

Zo werkt het

De huid van je lippen is extreem dun en ontzettend gevoelig voor uitdroging. Grote hoeveelheden cafeïne drogen je lichaam uit en daarnaast hebben, zowel koffie als thee, urineafdrijvende eigenschappen. Wanneer je lichaam uitdroogt merk je dit ook aan je huid en dan met name de huid van je onder- en bovenlip. Gelukkig hoef je je niet zo snel zorgen te maken hierover: pas als je meer dan 500 milligram cafeïne per dag binnenkrijgt, heeft het effect op je lippen.

Tip tegen droge lippen

Mocht je nu je droge lippen tegen willen gaan met lippenbalsem, dan hebben we slecht nieuws voor je: een lippenbalsem maakt het vaak alleen maar erger. In plaats van dat ze hydratatie bieden, drogen ze je lippen alleen maar meer uit. Dit heeft te maken met ingrediënten, zoals conserveringsmiddelen en petroleum, die vaak in dit soort producten zitten. Als je droge velletjes echt wilt tegengaan, dan kun je het beste kiezen voor een lippenbalsem zonder petroleum, maar met voedende ingrediënten als, jojoba olie en omega oliën.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Oureverydaylife
Beeld | iStock

Ook interessant