Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Drie verrassende steden om deze zomer te bezoeken

steden-zomer.jpg

Zin in een stedentrip, maar wil je niet ver hoeven te reizen? Op maximaal drie uur rijden van Utrecht liggen drie steden waar veel valt te ontdekken. Wordt het Duitsland, België of blijf je gewoon lekker in Nederland? Hoe dan ook: niet te ver weg en er toch even helemaal tussenuit!

1. Op naar Zwolle

Deze Hanzestad verrast je met knusse steegjes, een schitterende oude gracht en een rijk cultureel leven. Museum de Fundatie bezit een omvangrijke collectie beeldende kunst. Lunch voor of na je museumbezoek om de hoek, op het zonnige terras bij Villa Suikerberg, een verborgen juweeltje in het hart van de Zwolse binnenstad. Wat je zeker niet mag missen is ‘boekwinkel’ Waanders In de Broeren. Een veelzijdige culturele wereld waarin je lekker kunt eten en drinken of genieten van een lezing of tentoonstelling. En ja, je kunt er ook gewoon boeken kopen.

2. Lekker Leuven

In België, dicht bij huis, vind je deze studentenstad waar de oudste Universiteit van de Lage Landen gevestigd is. Een aangename verrassing als je Brugge, Antwerpen en Gent al eens hebt gezien. Bezoek het historische Begijnenhof en stil je lekkere trek bij Würst op het Margarethaplein. Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel de brouwerij Artois als het studentenleven wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van België genoemd.

3. Mooi Münster

De naam Münster komt van het Latijnse monasterium (klooster) en refereert aan de oprichting van het bisdom Münster door Karel de Grote in 793. De stad is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Waar je ook kijkt, overal is iets moois te zien. Wij raden je aan om een fiets te huren en een tocht te maken door de historische binnenstad. Geheimtip: bezoek de Kreativkai, een wijk die de laatste jaren is uitgegroeid tot het hippe deel van Münster. Naast designwinkels en galerieën vind je er tal van uitgaansgelegenheden.

En een bonustip: het mooie Trier

Nog ouder dan Münster is Trier, de oudste stad van Duitsland. Dat zie je onder andere aan de arena van het amfitheater of de Porta Nigra (zwarte poort) die de Romeinen er hebben gebouwd. Op de Hauptmarkt vind je de Steipe, een markant gebouw dat tegenwoordig een café en een speelgoedmuseum is. En als je denkt dat de aardappel saai is, ga dan naar Kartoffel Restaurant Kiste aan de Fahrstrasse. Zij zijn gespecialiseerd in Alles rundum die Knolle.

Zin om op pad te gaan? Op Startpagina.nl vind je nog veel meer stedentrips.

Lees ook:

7x koffie met lekkers in Breda
5 Hotspots in de stad voor zonnige dagen

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant