null Beeld

Drie superhandige functies die je bij het Whatsappen gebruikt en vast nog niet kende

Ben je fan van WhatsApp? Goed nieuws! Er zijn een paar functies op je telefoon en in de chat-app die je vast nog niet kende, maar wel heel handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je buurvrouw je berichtjes meeleest.

Tip 1. Voorkom dat je buurvrouw meeleest

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je telefoon ligt op tafel en er komen appjes binnen en degene die naast je zit leest (per ongeluk) mee. Misschien heb je het zelfs wel eens onbewust gedaan bij een ander, dat je oog viel op een binnenkomend appje op de telefoon van je collega.

Je kunt meelezen voorkomen door de preview van berichten uit te schakelen. Als er een berichtje binnenkomt, zie je in het scherm alleen de afzender, de eerste regels van het berichtje worden vervolgens achterwege gelaten.

Zo stel je het in: ga naar de instellingen voor notificaties en schakel de preview uit. Je moet dus zelf het nieuwe berichtje eerst openen om de inhoud te kunnen lezen.

Tip 2. Zet gesproken berichtjes om in tekst

Handig voor wie moeite heeft met typen of als je niet in de gelegenheid bent om uitgebreid te tikken: je kunt berichtjes die je inspreekt ook laten omzetten in tekst. Het is een telefoonfunctie die werkt bij appjes en berichten. Het inspreken van berichtjes was al mogelijk via het icoontje met microfoon, maar je kunt dus ook inspreken en toch een tekstberichtje versturen.

Hoe je dit doet? Het is simpel: tik op het toetsenbordje dat je gebruikt om een berichtje te tikken. Daar vind je ook een klein icoontje van een microfoontje. Als je dit aanklikt, kun je je berichtje inspreken en 'typt' de functie je gesproken tekst uit. Het werkt op iPhone- en Androidtoestellen. Werkt het niet? Kijk dan bij je instellingen, bijvoorbeeld voor 'spraakgestuurd toetsenbord' of 'dicteren inschakelen'.

Tip 3: Later een berichtje lezen? Stel een herinnering in

Soms lees je een nieuw berichtje wel, maar heb je nog even geen tijd om erop te reageren. Om te voorkomen dat je het berichtje vergeet en niet meer antwoordt, kun je een herinnering hiervoor instellen. Zo stel je dat in: veeg (swipe) een chat naar rechts en markeer het vervolgens als ongelezen. Je ziet dan een blauw vakje naast het bericht. Bij Androidtoestellen moet je het bericht trouwens iets langer ingedrukt houden.

Meer WhatsApp-tips

Zo verwijder je WhatsAppberichtjes voordat iemand het gelezen heeft

Zó gebruik je WhatsApp op je iPad en computer

Slimmer boodschappen doen met WhatsApp

Ze zijn er: de nieuwe Emoji’s voor WhatsApp!

Bron: Lifehacking.nl

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden