Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Drankjeswijzer voor chocolade: dít zijn de beste combinaties

chocolade-drank.jpg

Je zou denken dat het niet mogelijk is om chocolade nóg lekkerder te laten smaken, maar het kan echt: bepaalde drankjes halen namelijk het beste ervan naar boven, waardoor je er nog extra van kunt genieten.

Hier een overzichtje van de beste combinaties.

Chocolade met 78 procent cacao

Deze chocolade is vooral in combinatie met een cappuccino, rosé of champagne hartstikke lekker. Laat de zoetigheid langzaam op je tong smelten en proef de puurheid. Vind je de 78 procent toch nog iets té sterk? Ga dan een stapje in de intensiteit naar beneden, met bijvoorbeeld zeventig procent cacao.

Lees ook: heb je constant trek in chocolade? Dít is wat het betekent

Met 85 procent cacao

Neem een hapje van deze donkere chocolade, en je proeft een vleugje geroosterde koffie, citrus en robuuste cacaosmaken. In combinatie met een sterke flat white, whiskey of muscat-wijn, is dit echt genieten. De flat white heeft een zachte afdronk en geeft daarmee een mooi contrast, terwijl het vleugje vanille van de chocolade juist weer goed matcht met het zoete, honingachtige karakter van de muscat.

Met 99 procent cacao

Ben jij gek op extra éxtra puur? Dan kun jij chocolade die voor 99 procent uit cacao bestaat vast waarderen. De volgende keer dat je deze chocolade pakt, is het aan te raden om hier een ristretto bij te drinken of een smokey single malt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Jan magazine
Beeld | iStock

Ook interessant