Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Douwe Bob klaar voor eerste halve finale Songfestival: generale repetitie ging goed

douwe-bob.png

Vanavond is het zover. Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland op de eerste halve finale het Eurovisie Songfestival. De generale repetitie ging gelukkig goed.

Generale repetitie
Maandagavond vond de generale repetitie plaats en heeft de vakjury de punten voor Douwe Bob en de andere deelnemers bepaald. Deze punten tellen vanavond voor de helft mee en het publiek zorgt voor de andere helft.

Deskundigen
De deskundigen die vanavond verslag geven zijn Gerard Joling, Giel Beelen, Brownie Dutch en Maurice Wijnen, Jamai en Dennis van der Geest. Om 21:30 uur is Douwe Bob aan de beurt. Hij neemt het op tegen verschillende landen, waarvan de drie geruchte concurrenten Rusland, Malta en Armenië zijn.

Slow down
Douwe zingt zijn liedje Slow down, dat gaat over de hectische en drukke tijden waarin we leven en het belang om af en toe even pas op de plaats doen. Eerder werd al bekend dat hij een paars pak draagt en een behoorlijke stilte zal laten vallen in zijn nummer. Van welgeteld tien secondes. Douwe Bob wil met die stilte de boodschap van het liedje Slow down goed overbrengen. Toen tijdens de generale repetitie de stilte werd ingezet, volgde er een luid applaus vanuit het publiek.

Uitslag
Er doen achttien landen mee aan de eerste halve finale. In volgorde: Finland, Griekenland, Moldavië, Hongarije, Kroatië, Nederland, Armenië, San Marino, Rusland, Tsjechië, Cyprus, Oostenrijk, Estland, Azerbeidzjan, Montenegro, IJsland, Bosnië & Herzegovina, Malta. Rond 23:00 uur weten we of Douwe Bob de finale heeft gehaald.

Video
In het filmpje zie een stralende Douwe Bob tijdens de openingsceremonie.

Wat denk jij? Hoe ver gaat hij komen?

Ook interessant