Maud en Evert Beeld KRO-NCRV
Beeld KRO-NCRV

Dolverliefde Maud en Evert verrassen kijkers

Gisteravond konden we weer genieten van een nieuwe aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Dit was misschien wel de meest spectaculaire aflevering, want Evert en Janine maakten hun keuze.

We blikken terug op de aflevering.

Het ultieme liefdeskoppel

Vorige week kozen kersenboer Rob, melkveehouder Jouke en paardenboer Hans al hun favoriete vrouwen uit. Deze week moesten alleen schapenboerin Janine en melkveehouder Evert de knoop nog doorhakken. Vooral de keuze van Evert was spannend: ging hij voor Nans of de veelbesproken Maud? De spanning was dan ook om te snijden aan de keukentafel. Maud had al de nodige harten gestolen bij de kijkers en zo ook bij Evert, want hij bleek Maud de leukste van de twee te vinden. “Ik voel voor de een net wat meer dan de ander”, vertelde hij in alle bescheidenheid aan de twee vrouwen.

Maud kon haar geluk niet op en knuffelde er met haar boer flink op los en er werden hier en daar wat kusjes uitgedeeld. Evert bleef zoals altijd erg bescheiden, maar hij leek toch een beetje op te bloeien en onder de indruk te zijn van de lieve en vooral extraverte Maud. Het vervolg was een bezoekje van Evert aan het stulpje van Maud. Zij kon niet wachten om hem te zien en was erg zenuwachtig, maar toen ze hem zag, viel alles van haar schouders: “Als ik jou zie, wordt ik meteen weer rustig”, vertelde ze aan Evert. Ze liet hem het huis zien, waarna ze samen in haar hangmat doken en lekker tegen elkaar gingen aanzitten: het ultieme liefdeskoppel.

Ook wordt er door alle boeren een bezoekje gebracht aan de schoonfamilie. Evert ging met Maud op bezoek bij haar zus Fleur. Ze lijken sprekend op elkaar en Fleur is net zo enthousiast als Maud. Toen ze aankwamen bij het huis maakte Fleur meteen een foto van het kersverse koppel. Voor Fleur was het dan ook duidelijk: “Ik vind het nu al heel normaal eruit zien. Ik vind het een fijn plaatje.” En de teaser voor de volgende aflevering belooft ook veel goeds. We zien een een zoenende Maud en Evert onder een waterval tijdens hun citytrip. Love is in the air!

Veel twijfels bij Janine

Ook voor Janine was er deze week een spannend keuzemoment. Tot de laatste seconde wist ze eigenlijk nog steeds niet welke boer haar hart sneller laat kloppen. Ging ze voor Christiaan die wat rustiger is, maar daardoor niet het achterste van zijn tong liett zien? Of ging ze voor de wat meer extraverte Sander die ook een tikkeltje drukker was? Alleen daarbij stelde ze zichzelf de vraag: kan ik zijn karakter wel aan? Deze vragen bleven maar door haar hoofd spoken waarbij de nodige tranen werden gelaten. Uiteindelijk koos ze voor Sander. Éen ding was voor Janine wel duidelijk: Sander moet niet te snel willen. Janine vertrok vervolgens naar het hoge noorden om haar Friese schoonfamilie te ontmoeten. Het lukte Janine om los te komen en dat liet ze zien door veel te lachen met de familie van Sander. Zou het dan toch de ultieme match zijn?

‘One room’ voor Annette en Hans

Boer Hans en Annette lijken elkaar helemaal gevonden te hebben en de liefde blijkt steeds meer op te bloeien. Hans kwam langs bij zijn vrouw in Zeeland en gingen samen een lekker stukje fietsen. Ze genoten van het uitzicht op een bankje. “Dat daar zo’n mooi duifje woont, tegen dat water aan”, vertelde hij tegen zijn nieuwe liefde. De romantiek zette door op hun citytrip in het Ierse Clifden. Wanneer de receptionist bij aankomst vroeg of het koppel één of twee slaapkamers wilden, antwoordde Hans zelfverzekerd met zijn boeren-accent: “One room!” Dit kan niet meer fout gaan tussen die twee en wij zijn daar heel blij mee!

Jouke op de boerderij bij Karlijn

Boer Jouke vertrok naar Brabant voor zijn nieuwe liefde Karlijn, die zelf ook op een boerderij woont. Voor Karlijn voelde het alsof Jouke al jaren over de vloer kwam bij haar familie en daardoor voelde het voor haar erg vertrouwd. Ze kon niet wachten om de boerderij te laten zien. Ook was te zien dat ze samen vertrokken naar het Deense Kopenhagen voor hun citytrip. In de teaser van de volgende aflevering zie je de liefde nog meer opbloeien. Dat beloofd veel goeds!

Minder liefdesgeluk bij boer Rob

Voor boer Rob loopt het allemaal niet zoals hij had gehoopt. Hij is tot over zijn oren verliefd op Wendy, maar dat is tot nu toe nog niet wederzijds. Hij zocht zijn nieuwe vrouw op bij haar thuis en probeerde af en toe toenadering te zoeken, maar Wendy bleef erg terughoudend. Wanneer ze in het hotel aankwamen om aan de citytrip in het Franse Reims te beginnen, vroeg Wendy of er losstaande bedden waren. Toen dit niet het geval bleek te zijn, besloot ze apart op een kamer te slapen. Het liefdesgevoel is er nog niet en dat zorgt voor de nodige irritaties bij Rob. Gaat het gevoel voor Wendy nog veranderen? We gaan het zien in de volgende aflevering!

Sanne van De WeteringKRO-NCRV

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden