null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Doe je mee? We gaan wildbreien!

Wildbreien is een relatief nieuwe trend in het land van de wol en het resultaat ervan zie je steeds vaker in het straatbeeld opduiken. Objecten buiten worden versierd of zelfs ingepakt met gebreide of gehaakte werkjes: van lantaarnpaal tot verkeersbord en van boom tot hek. En dát ziet er wel heel vrolijk uit.

Gespot: wildbreien is de trend

Ben je ze al tegengekomen bij jou in de buurt, bomen of struiken die zijn versierd met een gebreide sjaal of een gehaakt patroon? Wildbreien wordt gezien als een vorm van straatkunst. Het waaide een aantal jaar geleden over uit Amerika, waar het ook wel bombing of guerilla knitting wordt genoemd, en duikt ook in Nederland steeds vaker op. Niet zo gek, want wildbreien is heel leuk. Je hoeft geen ingewikkelde steken te kennen of toe te passen: je breit, haakt en naait lapjes waarmee je de voorwerpen inpakt of versiert. Je kunt het goed samen doen én wat je versiert (straat of buurt) ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

Zo pak je het aan

Bedenk welk object je wilt inpakken en zoek de kleuren wol (denk aan alle restjes die je nog hebt liggen, die zijn ideaal voor een wildbreiproject) en de naalden die je wilt gebruiken. Brei of haak verschillende lapjes of maak een grote lap van één kleur. Gebruik je creativiteit en varieer lekker met kleur en grootte, je hoeft je namelijk niet aan patronen of regels te houden. Ingewikkelde steken zijn niet nodig: als je gaat breien is recht of averecht al genoeg. Lapje(s) klaar? Pak het voorwerp of object maar in.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van wildbreien die we je niet willen onthouden:

Francine Oomen, kinderboekenschrijfster, schreef er trouwens een boekje over: hoe overleef ik (wild)breien.

Bekijk ook:

Meer leuke zelfmakers:

Leuke zelfmaker: 3x creatief met een weckpot

Ook dít kun je met een haarspeldje!

Geen enveloppen in huis? Dan vouw je ze toch gewoon zelf!

Bron: ntr.nl, vtwonen.nl

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden