Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Kerstinspiratie nodig? Zes originele DIY-ideeën met dennengroen

inspiratie-nodig-zes-originele-diy-ideeen-met-dennengroen.jpg

Zeg je kerst, dan zeg je versiering. Maar soms wil je nét even iets anders. Dan komen deze originele DIY-ideeën met dennengroen en gedroogde vondsten uit de natuur van pas.

Van bijzondere kerstkrans tot sierlijke slingers: met déze DIY-projecten komt je huis direct in kerstsfeer.

Kerststukje 2.0

Voor deze groene tafelloper gebruik je verschillende korte kersttakken, variërend van pluimvormige dennentakken (Pinus Sylvestris) tot hulst en laurier. Leg ze in een speelse slinger over tafel. Verdeel er vervolgens gedroogde bessen, kaneelstokjes en gedroogde sinaasappelplakjes over.

Een bijzondere kerstster

De basis van deze kerstster is een takkengeraamte van een ster die je kant en klaar koopt bij bijvoorbeeld een tuincentrum. Knoop aan één punt een mooi lang lint, waaraan je de krans later kunt ophangen. Wikkel daarna zo nodig stevig ijzerdraad om de ster, zodat je een basis krijgt waar je de takken op kunt bevestigen. Gebruik dennentakken, maar bijvoorbeeld ook hedera en mos met flexibeler ijzerdraad om een mooi ‘bedje’ te maken. Wikkel daar een lampensnoer (op batterijen) omheen. Verstop het batterijendoosje achterop. Tot slot wikkel je er een slinger met dennenappels en gedroogde sinaasappelschijfjes omheen.

Wees welkom!

Geen zin in een traditionele krans op de deur dit jaar? Maak dan zelf een minimalistisch alternatief met een metalen ring (van de bouwmarkt), een leren koord, een kerstroos (Poinsettia) in een klein plastic waterreservoir (bloemenwinkel) en wat gedroogde bosvondsten.

Kroon op het werk

Een kroonluchter geef je eenvoudig een beetje kerstsfeer door er takjes aan vast te maken en kerstornamenten aan op te hangen. In plaats van kerstgroen kun je ook kiezen voor droogbloemen. Helemaal van nu.

Sierlijke slinger

Met een dik sisal touw en heel veel groen maak je zelf een guirlande. Belangrijk is dat je voor niet te stugge takken kiest als je het sierlijk wilt houden. Gebruik bijvoorbeeld olijftakken of eucalyptus. Maak steeds minibosjes groen vast aan het touw. Doe dit dakpansgewijs, zodat stukjes waar je de bosjes hebt samengebonden en aan het touw vastgebonden verdwijnen onder het volgende bosje. Versier met kleine ornamenten. Ook leuk om een lichtsnoer in de basis te verwerken.

Rondje van de zaak

Met lange, buigzame twijgen zoals die van de wilg, hazelaar, maar ook gewoon van snoeisel van de hedera (klimop) of blauweregen maak je grote cirkels. Bind ze bij elkaar met grof touw; daar hang je het later ook mee op. Om het extra feestelijk te maken, verwerk je er ook een lang, metalen snoer met ledlichtjes in. Draai ook daar cirkels van. Dat hoeft niet eens netjes.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Productie | Ghislaine van Delden
Fotografie | Louis Lemaire, Inside Homepage
Styling | Esther Loonstijn

Margriet extra winter

Margriet Extra: winter ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet kerstverhaal, winterpuzzels, cadeaukaartjes, gezond de winter doorkomen en nog véél meer. Haal deze special snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant