Margriet logo
Dít zijn volgens je sterrenbeeld je goede voornemens voor 2022 Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn volgens je sterrenbeeld jouw goede voornemens voor 2022

Van meer bewegen tot minder geld uitgeven: ben jij al gestart met je goede voornemens? Of kun je nog wel een beetje inspiratie gebruiken? Als we de sterren mogen geloven zouden dít de beste goede voornemens zijn voor 2022 voor jouw sterrenbeeld.

En of je je vervolgens aan die goede voornemens houdt, dat is een tweede. Déze drie sterrenbeelden hebben daar namelijk de meeste moeite mee.

De beste goede voornemens voor 2022 per sterrenbeeld

Voor veel mensen betekent een nieuw jaar ook weer een frisse start. Daarom maken we graag goede voornemens. Maar blijkbaar heeft de stand van de sterren daar ook iets over te zeggen, want als we de astrologie mogen geloven zijn dít de beste voornemens voor 2022 per sterrenbeeld.

Steenbok

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zijn ambitieus, gedreven en echte harde werkers. Dat zijn hele goede eigenschappen, maar daardoor kunnen de kleine dingen in het leven nog wel eens vergeten worden. Bijvoorbeeld die ene vriend of vriendin succes wensen voor een belangrijke afspraak. De beste goede voornemens voor 2022 voor het sterrenbeeld Steenbok zijn dan ook om meer tijd vrij te maken voor de kleinere momenten in het leven met vrienden en familie, maar ook voor jezelf. Ook mogen de strakke to-do-lijstjes af en toe verruild worden voor spontane acties.

Waterman

Een Waterman kan heel goed alleen zijn. Dat is positief, maar daardoor kan dit sterrenbeeld zich soms ook afsluiten van een groep. Het beste goede voornemen? Proberen te investeren in vriendschappen en relaties. Het gaat daarbij niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Een ander mooi doel is om te proberen om emoties beter te uiten. Begin daarbij eerst bij jezelf. Schrijf je gevoelens bijvoorbeeld eens wat vaker op. Zo durf je ze uiteindelijk ook makkelijker met anderen te delen.

Vissen

Het sterrenbeeld Vissen is intuïtief heel sterk. Probeer of je dat dit jaar nog breder kunt inzetten en bijvoorbeeld in je werk kunt toepassen. Ook ben je een echte dromer. Een goed voornemen voor 2022 is dan ook om van een paar van die dromen dit jaar werkelijkheid te maken.

Ram

Ben jij een Ram? Dan heb je een behoorlijk druk leven. Dat komt omdat je er graag alles uit wilt halen. Dat is goed, alleen daardoor kun je jezelf ook voorbijrennen. Een goed voornemen voor dit jaar is dan ook om meer rust te vinden, ruimte in je hoofd te creëren en je emoties beter een plekje te geven.

Stier

Heb jij afgelopen jaar iets te veel geld uitgegeven? Daar kun je blijkbaar weinig aan doen, want dat past helemaal bij het sterrenbeeld Stier. Toch resulteert dat wel in het goede voornemen voor 2022 om eens wat vaker dingen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Dat ruimt niet alleen op, maar daardoor kun je ook eens kritisch kijken naar je koopgedrag. Een ander mooi doel voor dit jaar is dan ook om geen impulsaankopen meer te doen. Ook kan het sterrenbeeld Stier behoorlijk koppig zijn, dus een laatste goede voornemen voor dit jaar is om dat eens vaker opzij te zetten en om taken uit handen durven te geven.

Lees ook:
Dit zegt je sterrenbeeld over je seksleven (en dít is je beste match in bed)

Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft vaak moeite met knopen doorhakken. Je probeert je aandacht over zoveel dingen tegelijkertijd te verdelen, dat het je soms te veel wordt. Probeer daarom in 2022 om het rustiger aan te doen en om al die aandacht voor andere dingen ook eens aan jezelf te geven.

Kreeft

Ben jij een Kreeft? Dan sta je bekend om je gevoelige kant. Probeer in 2022 om je gevoelens en emoties vaker van je af te schrijven, zodat het minder overweldigend voelt. Je zult merken dat sommige problemen in je hoofd een stuk groter zijn, dan wanneer je ze hebt opgeschreven. En stel je dit jaar ook eens wat vaker open om je door anderen te laten helpen, je zult merken dat dit oplucht als je niet alles alleen hoeft te doen.

Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw is niet bang voor aandacht. Dat is een goede eigenschap, alleen kun je door alle belangstelling nog wel eens vergeten om dankbaar te zijn. De beste goede voornemens voor 2022 voor dit sterrenbeeld zijn dan ook om die dankbaarheid vaker te uiten (bijvoorbeeld door dagelijks op te schrijven waar je dankbaar voor bent) en om die aandacht eens te gebruiken om anderen een podium te geven.

Maagd

Ben jij een Maagd? Dan ben je een echt sociaal dier. Hoewel dat een hele fijne eigenschap is, is het gevaar dat je daardoor weinig tijd voor jezelf vrijmaakt. Probeer daarom in 2022 wat vaker me-time in te plannen om jezelf beter te leren kennen en te ontplooien.

Weegschaal

Als jouw sterrenbeeld Weegschaal is dan ben je een echte harde werker en help je graag anderen. Je valkuil hierbij is dat je al snel het gevoel kunt krijgen dat je het niet goed genoeg doet. Zonde, want dat is helemaal niet het geval. Probeer daarom dit jaar trots te zijn op doelen en prestaties die je behaalt. Zelfs de kleine dingen zijn het vieren waard.

Schorpioen

Is jouw sterrenbeeld Schorpioen? Dan wordt 2022 voor jou het jaar om meer te leren loslaten. Als je jou kwetst, dan zal je dat nooit meer vergeten. Dat is op zich niet slecht, maar van een wrok koesteren word je zelf ook niet beter. Probeer je daarom meer te focussen op de dingen die je gelukkig maken en laat de mensen die dicht bij je staan eens wat vaker weten hoeveel ze voor je betekenen.

Boogschutter

Ben jij een Boogschutter? Dan sta je bekend als ultieme optimist. Ook ben je behoorlijk impulsief. Hierdoor zeg je nog wel eens ja, zonder eerst goed na te denken. Hoewel een nieuw avontuur je veel energie geeft, kan dit ook een valkuil zijn. Probeer daarom in 2022 eens wat vaker over beslissingen na te denken, voordat je een impulsieve keuze maakt. Zo leer je meer voldoening halen uit de dingen die je al hebt.

Bron | Flair.be
Beeld | Getty Images

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden