Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit zijn jullie favoriete boeken: ‘Van dit boek heb ik echt wakker gelegen, spannend!

dit-zijn-jullie-favoriete-boeken-van-dit-boek-heb-ik-echt-wakker-gelegen-spannend.jpg

Er is bijna niks fijner dan even heerlijk te verdwijnen in een goed boek. Toch is het soms lastig om het perfecte boek te vinden dat bij jou past. Wij vroegen op onze Facebookpagina naar jullie favoriete boeken: dít zijn jullie aanraders om even helemaal in weg te dwalen.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebookpagina.

Lekker griezelen

Spannende boeken zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar voor de echte griezelfans onder ons kan een Stephen King niet ontbreken in de boekenkast. Zo ook niet in die van Brigitte de Roodt: “Ik ben nu bezig met Stephen Kings Desperation, lekker griezelen.” Ook Nicoline Sukel deinst niet weg voor een beetje spanning: mijn favoriete boek is De vrouw in de kooi van Jussi Adler-Olsen. Van dit boek heb ik echt wakker gelegen. Eerst omdat ik niet kon stoppen met lezen, daarna van de onrust: spannend!”  

De zeven zussen

Een van de populairste boekenreeksen van het moment is De zeven zussen van Lucinda Riley. Deze zevendelige serie gaat over zeven zussen die van hun adoptievader een brief krijgen. In elk boek staat één zus centraal die op zoek gaat naar haar afkomst. Voor Ina Koeman is de boekenreeks zeker een aanrader: “leuk dat het elke keer over een ander land ging.” 

Lees ook:
Schrijfster Lucinda Riley: ‘Ik investeer emotioneel veel in een boek’

Boeken met een vleugje historie

Chantal Schipper is groot liefhebber van historische romans: “De heks van Limbricht en De verborgen apotheek. Allebei mooie en best heftige historische romans.” Ook Sylvia Gorissen houdt van historische boeken. Haar favoriet: “Het indrukwekkende oorlogs-verhaal van Denis Avey, De man die naar Auschwitz wilde.”

Mysterieuze boeken

Voor een beetje mysterie en avontuur kunnen wij jullie zeker wakker maken. Claire Slingerland: “Mijn favoriete boeken zijn alle boeken van Carlos Ruiz Zafón. Vanwege de mysterieuze personages, zijn magische beschrijvingen van de omgeving en het prachtige taalgebruik.”

En nog een paar van jullie favoriete boeken

Een greep uit jullie reacties:

  • Ingrid Roelofs: “Mijn favoriete boek is Een Afrikaan op Groenland. Een bijzonder reisverhaal langs verschillende culturen.”
  • Sylvia Gorissen: “Een goede thrillerserie vind ik die over rechercheur Helen Grace, van M.J. Arlidge. Deel één heet Iene Miene Mutte en voordat je het weet, lees je deel tien!”
  • Brigitte de Roodt: “Mijn favoriete serie blijft toch wel die van de young adult-fantasieboeken van Julie Kagawa, The iron fey.”

Beeld | Getty Images

Ook interessant