null Beeld

Dit zijn jouw grootste lockdown-ergernissen volgens je sterrenbeeld

De lockdown is ingegaan en we zitten weer thuis. Voor de één is dit misschien dé nachtmerrie - weinig naar buiten kunnen en geen fysiek contact met vrienden - terwijl een ander het stiekem misschien wel heel lekker vindt. Hoe je er ook in staat, de lockdown brengt ergernissen met zich mee, en dat heeft ook met je sterrenbeeld te maken. 

Word je al gek van je partner die bovenop je lip zit, of heb je het idee dat jij als enige de rommel in huis moet opruimen? Dit zijn de grootste lockdown-ergernissen volgens je sterrenbeeld:

Ram

Heb je het sterrenbeeld Ram? Dan ben je haast allergisch als er achter je rug om wordt gepraat, of als je het idee hebt dat je gekleineerd wordt. Zeker tijdens de lockdown kan dit voor jouw sterrenbeeld tot ergernissen leiden en zich bij jou uiten in een slecht humeur. De beste oplossing? Humor en bewegen. Dit sterrenbeeld is dol op actie, dus probeer negatieve gedachtes te verzetten door af en toe een flinke work-out te doen.

Stier

Heb je sinds de lockdown ineens veel meer kritiek op de manieren van anderen in huis? Dan ben je een echte Stier. Smakken, alvast beginnen met eten voordat iedereen opgeschept heeft of niet goed genoeg je handen wassen, zijn voor jou echt een doorn in het oog. Probeer daarom tijdens de thuisisolatie voldoende te ontspannen met meditatie of yoga, zodat je je minder focust op de mensen om je heen.

Tweelingen

Eén van de grootste irritaties van iemand met het sterrenbeeld Tweelingen is moeten wachten. Urenlang wachten op antwoord op een appje, dat kan het humeur van dit sterrenbeeld flink verpesten. Maar ook control freaks kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Zeker tijdens de lockdown heeft dit sterrenbeeld meer tijd voor dit soort ergernissen. Probeer jezelf daarom voldoende af te leiden, bijvoorbeeld met een goed boek of een spannende serie.

Kreeft

Heb je het idee dat jij sinds de lockdown het volledige huishouden draaiende houdt? Bijvoorbeeld omdat jij altijd de was moet doen, kookt en de vuile vaat mag opruimen? Pas dan op dat je dit soort ergernissen niet te hoog laten oplopen en probeer het op tijd te bespreken. Ben je het even helemaal zat? Dan werkt het voor dit sterrenbeeld het beste om met een warm bad en je lievelingsmuziek even goed te ontspannen.

Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw is niet vies van een beetje aandacht. Beetje jammer dat je publiek, tijdens de lockdown, waarschijnlijk vrij beperkt is. Met een beetje aandacht is overigens niks mis, maar pas wel op dat je je niet te snel gaat ergeren wanneer je je een beetje buitengesloten voelt als je thuispubliek even geen tijd heeft om je die aandacht te geven. Ook schijnheiligheid kan jouw bloed laten koken. Probeer daarom je gevoelens bespreekbaar te maken en voldoende zonlicht op te nemen om je humeur te bevorderen.

Maagd

Hysterisch gedrag of zelfmedelijden? Daar moet je bij een Maagd niet mee aankomen. Zeker thuis kan dramatisch gedoe echt je neus uit komen. En al dat nieuws rondom goede hygiëne? Dat deed jij al lang voordat de coronacrisis uitbrak. Daarom kan je je er soms flink aan ergeren als andere mensen dingen als het belang van handen wassen ineens aan jou gaan verkondigen. Probeer je ergernissen los te laten door jezelf met een puzzel of een goed boek te prikkelen.

Weegschaal

Ruzie in de supermarkt, onrechtvaardigheid of een onhandige opmerking? Daar moet het sterrenbeeld Weegschaal liever niks van weten. En ook gehaaste beslissingen kunnen bij jou tot grote ergernis leiden. Probeer je niet te veel aan te trekken van het gekke gedrag van anderen in tijden van corona, en ga bijvoorbeeld in huis aan de slag met klusjes of geef de tuin een make-over. Hieruit haal jij ontspanning en nieuwe energie.

Lees ook: Dít type vriendin ben jij op basis van je sterrenbeeld

Schorpioen

Leugens? Daar maak je het tijdens de lockdown thuis met een Schorpioen niet gezelliger op. En kom daarna ook niet aan met een ongemeend excuus, want daar is dit sterrenbeeld al helemaal allergisch voor. Probeer je niet te druk te maken en verlies jezelf tijdens de thuisisolatie volledig in mysterieuze boeken of een spannende serie.

Boogschutter

Een Boogschutter heeft voldoende ruimte nodig om echt zichzelf te kunnen zijn. En daarbij is thuisblijven in een vol huis natuurlijk niet ideaal. Daarom kan deze periode voor dit sterrenbeeld best zwaar zijn. Probeer je voldoende terug te trekken en jezelf nieuwe dingen aan te leren, bijvoorbeeld via een online cursus. Hierdoor gaat de tijd thuis uitzitten hopelijk een stukje sneller voorbij.

Steenbok

Voor dit sterrenbeeld is een lockdown zo erg nog niet. Jij hebt weinig nodig om jezelf te vermaken. En alleen vermaak jij je prima. Maar als je je thuisisolatie spendeert met andere gezinsleden, dan kan het een stukje lastiger zijn. Dan kun je je sneller gaan irriteren aan bijvoorbeeld luiheid of onredelijke emoties. Je werkt doorgaans vaak hard, dus blijf jezelf ook thuis uitdagen en probeer elke dag iets nieuws; van onbekende recepten uitproberen tot je volledig verdiepen in een onderwerp dat je nog niet kent.

Waterman

Met alles wat er in de online wereld te beleven valt, is een Waterman wel even zoet. Daarom kan traag internet je humeur flink verpesten. Daarnaast kun jij je behoorlijk ergeren aan dramaqueens en egoïsten. Probeer je niet te veel met dit soort mensen te bemoeien en focus je vooral op de toekomst. Hier haalt dit sterrenbeeld veel energie uit.

Vissen

Voor dit sterrenbeeld is een lockdown ideaal om lekker creatief aan de slag te gaan. Mensen die niet voor die creativiteit openstaan, kritiek of gebrek aan compassie hebben, of in jouw ogen arrogant zijn, zijn voor jou grote ergernissen. Als Vissen heb je niet snel een oordeel over een ander klaar, dus wanneer iemand dit wel bij jou heeft kun je dat niet goed hebben. Probeer je niet te focussen op dit soort negativiteit, maar benut juist, tijdens de thuisisolatie, je fantasierijke creatieve kant.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ELLE, Handcoach

Beeld | iStock

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden