null Beeld

Dít zijn de uiterlijke kenmerken van jouw sterrenbeeld

Heerlijk, af

en toe even in de sterren kijken voor wat sturing. Ons sterrenbeeld kan ons

namelijk van alles vertellen over onze persoonlijkheid, wensen en uitdagingen. Maar

wist je dat er ook uiterlijke kenmerken bij ieder sterrenbeeld passen?

Van de wilde manen van de leeuw tot de onschuldige blos van de maagd.

Ascendant en het uiterlijk

Hoe bekend ben jij met astrologie? Volgens echte astrologen schijnt namelijk je ascendant (rising sign) het meest bepalend te zijn voor je uiterlijk, en niet je zonneteken. Die laatste is het sterrenbeeld dat we allemaal van onszelf kennen, terwijl onze ascendant misschien nog wel meer over je zegt dan je zonneteken. Hier leggen we wat uitgebreider uit hoe dit zit én waar je je ascendant kunt vinden. In het kort:

  • Zonneteken: hoe je je naar buiten presenteert
  • Maanteken: hoe jij je emoties voelt en verwerkt
  • Ascendant: je meest belangrijke eigenschappen (fysiek en mentaal)

Mocht je dit te veel gedoe vinden, dan kun je ook gewoon naar je ‘normale’ sterrenbeeld kijken, oftewel je zonneteken. Ook deze bepaalt voor een deel wie jij bent, dus hier kunnen zeker wat overeenkomsten in zitten.

De uiterlijkekenmerken van ieder sterrenbeeld

Dit zijn de meest voorkomende uiterlijke kenmerken per sterrenbeeld. Grote kans dat bepaalde (of zelfs alle) elementen ook bij jou terug te zien zijn.

Ram

De ram is een nobel dier en dat zie je ook bij jou terug als dit je sterrenbeeld is. Je hebt een sterke botstructuur en hierdoor vaak een opvallende neus, kin of wenkbrauwen. Je zit of staat altijd rechtop in een statige houding, niet in elkaar gezakt. Daarnaast heb je vaak kleinere ogen en dun haar. Opvallend: de ram heeft ook vaak een opvallende moedervlek, in het gezicht of ergens anders.

Meest aantrekkelijke kenmerk: wenkbrauwen

Bekend voorbeelden met een ram ascendant: Barbara Streisand

Stier

Mensen met het sterrenbeeld stier hebben vaak een rond gezicht met volle, sensuele lippen. Je haar is dik en gezond, en je nek valt op een bepaalde manier op. Ook heb je met dit sterrenbeeld vaak een lichte wipneus. Stieren zijn ook graag actief dus de kans is groot dat je een sterk, atletisch lichaam hebt. Daarnaast heb je waarschijnlijk een uitstekend gevoel voor mode en kleed je je graag netjes en volgens de laatste trends, waardoor je altijd opvalt als je ergens binnenkomt.

Meest aantrekkelijke kenmerk: lippen

Bekend voorbeeld met een stier ascendant: Gigi Hadid

Tweelingen

Dit sterrenbeeld is vaak erg lang en heeft opvallende ogen en een uitgesproken gezicht. Je bent een energiek sterrenbeeld en deze energie straal je ook uit, zelfs wanneer je stil staat of -zit. Door jouw jonge geest heb je vaak óók een prachtige, gezonde en jonge huid en krijg je niet snel rimpels. Daarnaast heb je met dit sterrenbeeld vaak een hoog voorhoofd en een rechte neus. Je kledingstijl verandert vaak, omdat je met tweelingen vaak twee ‘persoonlijkheden’ hebt.

Meest aantrekkelijke kenmerk: gladde huid

Bekend voorbeeld met een tweelingen ascendant: Rihanna

Kreeft

De kreeft is een bescheiden sterrenbeeld dat niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, en de bijbehorende uiterlijke kenmerken reflecteren dat. Als jouw sterrenbeeld kreeft is, heb je vaak aantrekkelijke, maar geen uitgesproken opvallende kenmerken. Je ogen zijn vaak een lichte kleur als blauw of grijs, en wenkbrauwen die naar beneden wijzen. Ook komt bij dit sterrenbeeld vaker een sterke kaaklijn en een grote cupmaat voor, dan bij andere sterrenbeelden. Je buik is vaak mooi gevormd: dit heeft te maken met het onderbuikgevoel waar kreeften vaak naar leven. Veel kreeften hebben een verminderd zicht en dragen daarom vaak een bril.

Meest aantrekkelijke kenmerk: buik

Bekend voorbeeld met een kreeft ascendant: Angelina Jolie

Leeuw

In tegenstelling tot de kreeft, staat een leeuw wél graag in de belangstelling en ook dit zie je terug in het uiterlijk. Het sterrenbeeld leeuw heeft vaak aantrekkelijke, opvallende uiterlijke kenmerken. Ze hebben katachtige ogen (dus een amandelvorm en vaak een felle of hele donkere kleur) en opvallend, dik haar. Net als de manen van een leeuw. Ook is de kans groot dat je lang bent, en zo niet, dan beweeg je jezelf op zo’n manier dat je wél een grote aanwezigheid hebt.

Meest aantrekkelijke kenmerk: haar

Bekend voorbeeld met een leeuw ascendant: Beyoncé

Maagd

Mensen met het sterrenbeeld maagd zijn erg gefocust op het lichaam en hun gezondheid – dit sterrenbeeld staat niet voor niets symbool voor gezondheid. Dit zie je terug in hoe jouw lichaam en huid eruit ziet: vitaal, sterk, en stralend. Daarnaast is er een kans dat je een ovaal, smal gezicht hebt dat er vriendelijk uitziet. Waarschijnlijk zie je er jonger uit dan je leeftijd, omdat maagden pas later ontwikkelen. Ook bloost dit sterrenbeeld makkelijk.

Meest aantrekkelijke kenmerk: huid

Bekend voorbeeld met een maagd ascendant: Emma Watson

Weegschaal

Een weegschaal is vaak langer dan gemiddeld. Meestal ben je als weegschaal slank, maar je bent óók erg gevoelig voor lekkere dingen. Als dat bij jou het geval is kan dit ook te zien zijn aan je gewicht. Mensen met dit sterrenbeeld hebben vaak opvallende lippen: hartvormig of een opvallend filtrum (dat deukje boven je bovenlip). Daarnaast draagt dit sterrenbeeld vaak sieraden om hun outfits te complimenteren.

Meest aantrekkelijke kenmerk: rondingen

Bekend voorbeeld met een weegschaal ascendant: Kate Winslet

Schorpioen

Mensen met dit sterrenbeeld hebben vaak scherpe, hoekige lijnen in hun gezicht. Een vierkant of hartvormig gezicht komt daarom veel voor. Ook is er een grote kans dat je donker of rood haar hebt, en extreem opvallende ogen die recht in je ziel lijken te kijken. Daarom vinden mensen je soms misschien een beetje eng. En dit sterrenbeeld heeft altijd een opvallende neus óf opvallende wenkbrauwen. Fijne bonus: je lichaam kan veel stress aan zonder snel ziek te worden.

Meest aantrekkelijke kenmerk: ogen

Bekend voorbeeld met een schorpioen ascendant: Diana von Furstenberg

Boogschutter

Dit sterrenbeeld is de krijger van de dierenriem en dit is ook terug te zien aan het lichaam. Hierdoor vertoon je ook overeenkomsten met de net zo sterke en actieve ram en stier. Je hebt vaak brede schouders en sterke, stevige dijbenen en enkels en atletische vormen. Je hebt vrolijke ogen die vaak glinsteren van blijdschap, en hierdoor vertrouwen mensen je snel.

Meest aantrekkelijke kenmerk: rug

Bekend voorbeeld met een boogschutter ascendant: Scarlett Johansson

Steenbok

Met dit sterrenbeeld heb je vaak een olijfkleurige huid en word je ook snel bruin. Je hebt vaak weelderige vormen en opvallende lijnen in het gezicht, zoals een sterke kaaklijn of hoge jukbeenderen. Je hebt vaak een bezorgde blik in je gezicht, wat zich ook kan uiten in een opvallende fronsrimpel tussen de wenkbrauwen. Daarnaast kleed je je graag uniek, dus ook een opvallende kledingstijl is niet ongewoon bij een steenbok.

Meest aantrekkelijke kenmerk: benen

Bekend voorbeeld met een steenbok ascendant: Monica Belucci

Waterman

De waterman is het lastigst vast te pinnen wanneer het op uiterlijk aankomt, omdat uniekheid een van de belangrijkste kenmerken van dit sterrenbeeld is. Vaak heb je met dit sterrenbeeld een slank lichaam zonder (veel) rondingen en ben je iets korter dan gemiddeld. Ook heb je een openhartig gezicht, waarop iedere emotie meteen is te lezen. Ook zijn je uiterlijke kenmerken vaak klein, zoals kleine oren, een kleine neus of dunnere lippen.

Meest aantrekkelijke kenmerk: voeten

Bekend voorbeeld met een waterman ascendant: Madonna

Vissen

Met het sterrenbeeld vissen zijn opvallende uiterlijke kenmerken, je lichtblauwe ogen en kuiltjes in je wangen. Er is een kans dat je ogen een ronde vorm hebben en iets verder uit elkaar staan, net als bij een vis. Vrouwen met het sterrenbeeld vissen hebben vaak ook grote borsten of uitgesproken vrouwelijke vormen. Je hebt delicate, kleine handen en voeten.

Meest aantrekkelijke kenmerk: ogen

Bekend voorbeeld met een vissen ascendant: Gwyneth Paltrow

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | Yourtango.com, Thoughtcatalog.com, Timesofindia.com, Starsignstyle.com

Beeld | Getty Images, Instagram

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden