Sterrenbeeld Weegschaal Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

De maand september is alweer bijna voorbij en dat betekent dat het seizoen van de Weegschaal is aangebroken. Elk sterrenbeeld heeft zo zijn eigen kenmerken en met de maand van de Weegschaal in het vooruitzicht, is het tijd om eens dieper in de persoonlijkheid van dit sterrenbeeld te duiken.

Ben je geboren tussen 23 september en 22 oktober? Dan is je sterrenbeeld Weegschaal. En dat gegeven zegt een heleboel over jouw persoonlijkheid. We zetten de typische eigenschappen op een rijtje, maar kijk er niet gek van op als je jezelf meer herkent in de ene dan de andere eigenschap.

De Weegschaal is een open boek

Weegschalen zijn ontzettend eerlijk en een open boek. Zit hen iets dwars, of vinden ze iets juist erg leuk? Dan zullen we daar geen doekjes om winden en direct zeggen waar het op staat. De Weegschaal is ook altijd bezig met het achterhalen van de waarheid. Liegen heeft tegen dit sterrenbeeld dan ook écht geen zin.

Harmonieus karakter

De Weegschaal is erg gevoelig voor sfeer. Hangt er een vervelende sfeer, is er ruzie of worden er dingen niet uitgesproken? Dan voelt dit sterrenbeeld dat haarfijn aan. Zielsgelukkig zijn ze dan ook wanneer de sfeer op en top is en er geen vuiltje aan de lucht is. Omdat dit sterrenbeeld zo gevoelig is, is dit luchtteken ook erg goed in een luisterend oor bieden en advies geven.

Besluiteloos karakter

Weegschaal staat bekend om besluiteloosheid. Dit sterrenbeeld moet leren om knopen door te hakken en ergens écht voor te gaan. Doordat dit teken altijd rekening houdt met alle kanten van de kwestie, is het haast onmogelijk om helemaal achter beslissingen te staan. De hersenen van een Weegschaal pendelen eerst honderd-en-één mogelijke uitkomsten af, om daarna pas te komen tot een uiteindelijk besluit.

IJdel

Dit teken hecht veel waarde aan schoonheid, bij mensen én bij objecten. De Weegschaal kan dan ook uren voor de spiegel staan en geld uitgeven aan dingen die belangrijk zijn voor een goed uiterlijk. De liefde voor schoonheid en materialisme zijn prima, zolang het teken zich realiseert dat er meer is dan uiterlijk en bezittingen. De mensen waar dit teken naar opkijkt zijn meer dan alleen een mooi gezicht, en soms is innerlijk lang niet zo mooi als uiterlijk.

Dol op de liefde

Daten vindt de Weegschaal ontzettend leuk! Dit sterrenbeeld is van nature charmant, flirterig en ondernemend, waardoor elke date of afspraak met een Weegschaal gegarandeerd leuk is. Ook is dit sterrenbeeld echt relatiemateriaal, want het luchtteken houdt van de liefde en is graag in fijn gezelschap. Een liefdesrelatie met een Weegschaal moet dan ook erg fijn zijn en wordt niet snel saai. De beste match met dit luchtteken zijn Leeuw. Tweelingen, Weegschaal, Ram, Boogschutter en Maagd.

Margriet.nl genomineerd voor Website van het Jaar

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Bron | Liefleven

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden