Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

September is begonnen en dat betekent dat het seizoen van de Maagd aangebroken is. Elk sterrenbeeld heeft zo zijn eigen kenmerken en met de maand van de Maagd in het vooruitzicht, is het tijd om eens dieper in de persoonlijkheid van dit sterrenbeeld te duiken. We zetten de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd voor je op een rij.

Ben je geboren tussen 23 augustus en 22 september? Dan is je sterrenbeeld Maagd. En dat gegeven zegt een heleboel over jouw persoonlijkheid. We zetten de typische eigenschappen op een rijtje, maar kijk er niet gek van op als je jezelf meer herkent in de ene dan de andere eigenschap.

Praktisch en perfectionistisch

Ben jij degene van de familie of vriendengroep die de vakanties plant? Dat is niet zo gek. Je bent namelijk een echte regeltante en vindt niets leuker dan dingen uitzoeken, plannen en alles op een rijtje hebben. Die praktische instelling is super handig en fijn, maar pas op dat je omgeving hier niet té gretig gebruik van maakt. En leg de lat voor jezelf eens wat minder hoog. Het leven is er ook om van te genieten, dus denk ook eens aan wat jíj leuk vindt. Gevoelens mogen soms best even de plek van alle praktische zaken innemen.

Nederig of koud?

Waar anderen jou misschien omschrijven als koud, zie jij jezelf eerder als nederig of dienstbaar. Je wilt iedereen maar wat graag helpen, maar bent hierbij soms vrij kritisch. Niet alleen op anderen, maar ook op jezelf. En dit kan ervoor zorgen dat de buitenwereld je kan zien als kil, terwijl jij het allemaal goed bedoelt. Je bent namelijk een super fijne vriend of vriendin, die altijd eerlijk, loyaal en betrouwbaar is. Er zit alleen een muurtje voor.

Harde werker

In de vorige eigenschappen schemert het misschien al een beetje door, maar je bent een ontzettend harde werker. Je wilt het allerbeste uit jezelf halen en bent daarom ook erg kritisch. Maar moet je nou echt altijd tot in de late uurtjes door blijven werken? Erg goed voor je gezondheid is het in elk geval niet. Het kan geen kwaad om dat werktempo soms even iets te verlagen en stil te staan bij wat je nú al super goed doet. Maak ook eens wat meer tijd voor sociale contacten (al moet je niet vergeten om af en toe juist een sociale pauze te nemen en wat tijd voor jezelf in te plannen).

Intelligent

Dat is een woord dat veel mensen zullen gebruiken om jou te omschrijven. En zelf zie je dit ook wel in. Je wilt mentaal uitgedaagd worden, bijvoorbeeld door puzzels te maken of discussies te voeren. Je bent dan ook het liefst omringd door mensen die jouw denksnelheid ook aan kunnen. Gebeurt dit niet? Dan kun je snel kritisch worden. Probeer dat te voorkomen, want dit kan kwetsend zijn voor je omgeving.

Zorgzaam en zachtaardig

Hoewel je misschien als koud of kil omschreven wordt, ben je eigenlijk zachtaardig en zorgzaam. Je staat altijd voor iedereen klaar en wilt waar het nodig is maar wat graag helpen. Probeer alleen te voorkomen dat je alleen maar geeft en eigenlijk niets terugkrijgt. Mensen raken gewend aan alle hulp en aandacht en geven jou er weinig voor terug.

Bron | Elle, Cosmopolitan

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden