Leo Constellation. Zodiac Sign Leo constellation lines Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Ieder sterrenbeeld heeft zijn unieke eigenschappen. Nu het seizoen van de Leeuw is aangebroken, is het de hoogste tijd om eens dieper te duiken in de eigenschappen van dit teken. We zetten ze voor je op een rij.

Ben je tussen 23 juli en 23 augustus geboren? Dan is je sterrenbeeld Leeuw. De sterren vertellen je een hoop over je leven en je karaktereigenschappen. Waarschijnlijk zul je je in de ene eigenschap meer herkennen dan in de andere, maar de kans is groot dat je jezelf in een groot deel van deze karakterschetsen wel herkent.

In het middelpunt van de belangstelling staan

Er is geen vrolijker sterrenbeeld in de dierenriem dan de Leeuw. Je bent open en extravert en leert graag nieuwe mensen kennen. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling en kan iedereen vermaken met je grappige verhalen, charme, imitaties en interessante gesprekken. Leeuwen kunnen dan ook vol energie eindeloos praten. Met hun levenslust en warme ziel sluit dit teken sterke vriendschappen. Een Leeuw vrolijkt anderen altijd op wanneer ze dit nodig hebben.

Een geboren leider

In het middelpunt van de belangstelling is waar jij je het beste in thuis voelt. Dit zorgt er ook meteen voor dat jij van naturen een geboren leider bent, maar let op: dit kan voor sommigen wat bazig overkomen. Maar, niks is minder waar! Wanneer een leeuw je eenmaal in je hart heeft gesloten, dan heb je een vriend, partner en maatje voor het leven. Wat de leeuw verder een goede leider maakt, is zijn of haar eerlijkheid. Je zal je niet snel anders voordoen dan je bent en zegt altijd waar het op staat.

Romantisch

Verliefd op een Leeuw? Dan heb jij geluk! Een Leeuw-partner heeft ontzettend veel liefde te geven en is dol op romantiek. Plotseling een bos rozen in huis of wordt je verrast met een weekendje weg? Bij de Leeuw is het allemaal mogelijk. Ze willen graag gezien worden met je en je overladen met grootse, romantische gebaren. Het liefst op zo’n manier dat anderen dit ook zien. Typisch Leeuw!

Niet blijven hangen in negatieve emoties

Het liefst laat dit teken het verleden en negatieve emoties zo snel mogelijk achter zicht, want wat heb je aan het verleden als je ook met een frisse en positieve blik naar de toekomst kunt kijken? Precies! Je zult dan ook geen wrok koesteren en bent over het algemeen erg vergevend. Je respecteert en begrijpt de verschillen tussen mensen en probeert altijd om dingen in de wereld beter te maken.

Arrogantie

Hoewel je het zelf waarschijnlijk niet door hebt, kan jou zelfverzekerdheid om in de belangstelling te staan er soms toe leiden dat mensen je arrogant gaan vinden. Dit komt, omdat je soms moeite hebt om op te houden over je favoriete onderwerp: jezelf. Dus misschien een handige tip: probeer soms ook naar anderen te luisteren.

Gevoel voor drama

Een Leeuw heeft er een handje van om al zijn emoties te overdrijven. Om een aantal voorbeelden te geven: een Leeuw wordt niet boos, maar woedend en een Leeuw wordt niet verliefd maar helemaal hoteldebotel! Herken je dit? Dan weet je vast ook van jezelf dat je af en toe goed kan toneelspelen.

Bron | Liefleven, OudersvanNu, Rubriek.nl, Cosmopolitan

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden