Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Ieder sterrenbeeld heeft andere karaktereigenschappen. Nu het seizoen van het sterrenbeeld Kreeft is aangebroken, zetten we de typische eigenschappen van dit teken voor je op een rijtje.

Is je sterrenbeeld Kreeft? Dan herken je je hoogstwaarschijnlijk in deze eigenschappen.

Veel emoties

Als Kreeft heb je enorm veel emoties, wat kenmerkend is voor een waterteken. Je volgt je emoties dan ook graag en zoekt naar fijne relaties met andere mensen. Je bent daarnaast een echte romanticus en enorm lief. Vooral met de mensen van wie je veel houdt om je heen, vind je het heel fijn om thuis te zijn, want dan voel je je veilig en comfortabel. Geen ander teken voelt zich thuis zo goed als jij, Kreeft.

Gevoel opzij zetten

Je bent enorm gevoelig, vriendelijk en verzorgend en je kunt je ook goed inleven in een ander. Het kan wel moeilijk zijn om je gevoelens opzij te zetten en puur naar de feiten te kijken. Vooral met andere Kreeften kun je het enorm goed vinden en met hen schep je een diepe band. Ook dat is kenmerkend voor je, want met oppervlakkige gesprekken en relaties heb je liever niks te maken.

Tegenstrijdige eigenschappen

Kenmerkend voor Kreeft zijn de tegenstrijdige eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de onafhankelijkheid van dit sterrenbeeld. Aan de ene kant heb je veel ambitie en doorzettingsvermogen, maar aan de andere kant zoek je ook vaak steun en bevestiging bij andere mensen. Wanneer je de balans tussen deze twee uitersten hebt gevonden, kun je de hele wereld aan.

Veranderlijke emoties

Prikkels van buitenaf? Daar ben je nooit zo’n fan van. Je humeur kan hier heel snel door veranderen. Zo kun je vrolijk zijn, maar van het ene op het andere moment verdrietig of boos worden. Dit hoeft alleen niet altijd aan jou te liggen: emoties van anderen hebben namelijk ook veel invloed op je emoties.

Tijd en aanmoediging

Lastige situaties en confrontaties ga je liefst uit de weg. Vooral wanneer je teleurgesteld of gekwetst bent, kruip je het liefst in je schulp. Geen wonder dat anderen kunnen vinden dat je verlegen overkomt, maar als je je op je gemak voelt, verdwijnt dit helemaal en voer je de interessantste gesprekken. Alles wat je nodig hebt is een beetje tijd en aanmoediging.

Bron | Cosmopolitan, liefleven.com, Elle

Lisa MancheGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden