Dit zijn de meest populaire hondennamen van 2022 Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zijn de populairste hondennamen van 2022

Jarenlang was Luna de populairste hondennaam, maar die werd in 2022 van de troon gestoten. De naam die nu op de eerste plek schittert zal je wellicht niet verbazen. De nieuwe nummer één staat namelijk al jaren in de top 10.

Populairste hondennaam van 2022

Ondanks dat de naam Luna jarenlang bovenaan het lijstje van populairste namen stond, moet die nu plaatsmaken voor een nieuwe nummer één. Uit een onderzoek van Petplan gebaseerd op data van ruim 43.000 hondenbaasjes, blijkt dat Luna niet meer de populairste naam is. De populairste hondennaam van 2022 is: Max. Petplan vermoedt dat de naam Max ongekend populair is geworden door de behaalde successen van de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen.

Populairste hondennamen voor reutjes

Het mag dus duidelijk zijn dat Max er met de winst vandoor gaat. De naam werd dan ook voornamelijk gegeven aan sportieve hondenrassen. Maar er werden in 2022 natuurlijk ook nog andere namen vergeven. Dit waren de populairste hondennamen voor reutjes:

 1. Max
 2. Guus
 3. Moos
 4. Joep
 5. Ollie
 6. Charlie
 7. Cooper
 8. Bobby
 9. Milo
 10. Buddy

Populairste hondennamen voor teefjes

Het is alweer het zesde jaar op rij dat de naam Luna de populairste hondennaam is voor teefjes. Uit het onderzoek blijkt ook dat we vooral houden van korte speelse namen. Dit is de top tien populairste hondennamen voor teefjes:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Lola
 5. Nala
 6. Saar
 7. Bo
 8. Coco
 9. Mila
 10. Bailey

Naam kiezen

Krijg je binnekort een hond? Ga dan voor een korte naam, bestaande uit maximaal twee lettergrepen. Hoe korter, hoe krachtiger. Zo kun je je hond snel bij je roepen zonder te struikelen over de naam.

Daarnaast kun je beter geen naam kiezen die lijkt op een commando. Misschien ben je weg van de korte, originele, stoere naam Sid, dan kun je die zeker geven, maar de naam lijkt vrij veel op het commando ‘zit’ waardoor er verwarring kan ontstaan tussen jou en je trouwe viervoeter.

Extra inspiratie nodig? Probeer eens inspiratie op te doen uit een andere taal, zoals Engels, Italiaans, Frans of Chinees. Ook namen van Griekse helden, zoals Zeus en Thor, doen het altijd goed.

Grappige hondennamen

Is de naam Max of Luna niks voor je trouwe vriend en ben je op zoek naar iets originelers of grappigers? Kijk dan eens naar de top 10 grappigste hondennamen:

 1. Doekoe
 2. Booty
 3. Gucci
 4. Biertje
 5. Falafel
 6. Cheeseburger
 7. Waffel
 8. Cocosnoot
 9. Chefke
 10. Muppert

Bron | Petplan

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden