Margriet logo
Aardbeving. Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP

Dit zijn de meest aangrijpende foto’s die het verhaal van de aardbeving vertellen

De beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië gaan door merg en been. Een vader die de hand van zijn overleden dochter vasthoudt, of een slapende baby in een couveuse. Dít zijn de meest aangrijpende foto’s met de verhalen.

De zware aardbeving in Turkije en Syrië heeft aan duizenden mensen het leven gekost. Ook vielen er talloze gewonden en stortten veel gebouwen in.

Vader houdt hand vast van overleden dochter

Zittend in het puin houdt Mesut Hancer de hand vast van zijn overleden dochter Irmak (15). Een beeld dat recht door je ziel snijdt. Bedolven onder het puin ligt Irmak in haar bed. Ze lag te slapen toen het gebouw instortte.

Mesut Hancer houdt de hand vast van zijn overleden dochter Irmak. Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP

Baby in couveuse

Deze pasgeboren baby werd levend uit het puin van een huis in Noord-Syrië gered. Ze zat op dat moment nog steeds met haar navelstreng aan haar overleden moeder vast. Ze is de enige overlevende van haar naaste familie. De rest kwam allemaal om het leven tijdens de aardbeving. Op de foto zie je het meisje in een kliniek in de Syrische stad Afrin, waar ze medische zorg krijgt.

Een pasgeboren baby, gevonden in een overleden vrouw. Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP

Een meisje is gered

Gelukkig werden er ook veel mensen gered, waaronder dit meisje dat net onder het puin van een ingestort Turks gebouw vandaan komt.

Man met gered kind. Beeld ANP / EPA
Beeld ANP / EPA

Lees ook:
Dit kun je doen om slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen

Meisje beschermt haar broertje

Een 7-jarig meisje beschermt haar broertje onder het puin in Syrië. De foto wordt gedeeld op Twitter.

Geëmotioneerde soldaat in Turkije

Een Turkse soldaat zit aangeslagen vlak voor een ingestort gebouw in Hatay in Turkije. Reddingswerkers zoeken al dagenlang naar overlevenden.

Geëmotioneerde soldaat. Beeld ANP / EPA
Beeld ANP / EPA

Reddingswerkers in actie

Op deze foto is de gewonde 45-jarige Ilhan Gunes te zien. Hij werd 42 uur na de aardbeving door reddingswerkers gered in Hatay, Turkije.

Redding in Hatay. Beeld ANP / EPA
Beeld ANP / EPA

Vader en dochter na de aardbeving

Een Turkse vader en zijn dochter zijn aangeslagen na de aardbeving. In Turkije en Syrië zijn inmiddels bijna 10 duizend mensen om het leven gekomen. Het aantal gewonden in Turkije ligt op meer dan 38 duizend en er zijn meer dan 1200 Syriërs gewond geraakt.

Een vader en dochter na de aardbeving in Turkije.  Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP
Saskia WinkensANP / AFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden