M16 MT16 lezen kijken luisteren LKL Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Dit zijn de lees-, kijk- en luistertips van het moment

Van je huis opruimen via lekker weg net over de grens tot The Passion op tv: dit is er te zien, te doen én te beluisteren.

MT16 M16 horizontale lijn groen Beeld
M16 MT16 lezen kijken luisteren LKL Beeld

Net verschenen

Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd

Non-fictie | Je merkt het elke keer, van troep in huis word je onrustig en prikkelbaar. Maar na een flinke opruimsessie voel je je opeens een stuk lekkerder. In haar boek De Magie van opruimen, vol inspirerende foto’s, tips en een praktisch stappenplan, vertelt opruimcoach Karen De Meyer hoe je elke kamer in huis grondig aanpakt. Het effect is (ook) een opgeruimd hoofd.
€ 23,99 (Horizon).

De invloed van een ongelukkige jeugd

Roman | Opgroeien in een chique Blaricumse villa is geen garantie voor een gelukkige jeugd, zo blijkt uit de deels autobiografische roman Wat je van bloed weet van Philip Huff. Binnenskamers staan de vader en moeder van de hoofdpersoon elkaar naar het leven. De grote invloed van deze onveilige jeugd op de weg naar volwassenheid van hun drie kinderen beschrijft Huff in dit aangrijpende, verontrustende boek.
€ 22,50 (Prometheus).

Er is een mysterie geland

Thriller | Het ingenieuze Anomalie van Hervé le Tellier draait om de vraag: wat als hetzelfde vliegtuig twee keer landt, een keer in maart en een keer in juni met exact dezelfde bemanning en passagiers? Hoe kan dat? Wat moet een regering met het feit dat er van elke ‘juni’-passagier al een drie maanden jongere versie rondloopt? Geen simpel hapklaar entertainment, wel diepgaand en razendknap geconstrueerd.
€ 21,99 (Xander).

MT16 M16 horizontale lijn groen Beeld
M16 MT16 lezen kijken luisteren LKL Beeld

3x Lentetripje

 1. Over indrukwekkend Berlijn
  Geen gewone reisgids, wel een prachtig, informatief reisboek vol foto’s, achtergrondverhalen, routes en tips over indrukwekkend Berlijn om volop – en met veel voorpret – van te genieten.
  Berlijn (kleine atlas voor hedonisten) door Élodie Benchereau en Daniel Farò, € 29,99 (Mo’Media).
 2. Over de Ardennen
  De Ardennen een afgezaagde bestemming? Verre van! Dat bewijst deze gloednieuwe reisgids met veertig afwisselende trips.
  Ardennen (time to momo) € 19,99 (Mo’Media).
 3. Over net over de grens-tripjes
  Voor een mooie trip hoef je niet ver weg. Dit reisboek richt zich op wat er vlak over de grens in België en Duitsland te doen valt.
  Net over de grens (België en Duitsland) door Marlou Jacobs en Godfried van Loo, € 25 (Reisreport).
MT16 M16 horizontale lijn groen Beeld
M16 MT16 lezen kijken luisteren LKL Beeld

Album

30 jaar Bløf

Deze week komt alweer het dertiende album van de Zeeuwse groep Bløf uit. Hierop staan onder meer de al eerder als single uitgebrachte nummers Bitterzoet, Horizon, Doe het dan en Verlaat me nu nog niet. De band zegt over Polaroid: “We zijn heel blij met het nieuwe album. Het klinkt vertrouwd en herkenbaar, maar bevat ook verrassingen, zoals in Bitterzoet.” Het album valt samen met het dertigjarig jubileum van de band, dat ze dit jaar veelvuldig live met hun fans hopen te vieren.
Polaroid, vanaf 8 april verkrijgbaar

MT16 M16 horizontale lijn groen Beeld
M16 MT16 lezen kijken luisteren LKL Beeld

Film/ TV

Het verhaal van Pasen

 1. Wat een lijdensweg
  FILM Toen Mel Gibson in 2004 als regisseur zijn film over de laatste twaalf uur van de lijdensweg van Jezus Christus uitbracht, was het bioscooppubliek een stuk enthousiaster dan de meeste critici. Gibson bracht het lichamelijke lijden erg nadrukkelijk in beeld. Met James Caviezel als Jezus en Monica Bellucci als Maria Magdalena.
  The Passion of the Christ, nu te zien op Pathé thuis (pathé.nl).
 2. Noortje als Maria
  TV Het grootste muzikale paasevenement van Nederland wordt dit jaar uitgezonden vanuit Doetinchem. Net als vorig jaar is The Passion zonder publiek. De belangrijkste rollen zijn voor Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria) en Dennis Weening (Judas). Het is alweer de twaalfde keer dat dit spektakel wordt opgevoerd.
  The Passion, 14 april om 20.30 uur op NPO 1.
 3. Elk huisje heeft zijn kruisje
  DOCU
  Elke vijf jaar spelen de inwoners van het Limburgse Tegelen de laatste lijdensdagen van Jezus na. Bijna het hele dorp doet eraan mee. Deze traditie gaat al terug tot het jaar 1931. De voorbereiding hiervan gaat altijd gepaard met de nodige conflicten, zoals te zien is in deze documentaire van Hans Heijnen (van De Gert & Hermien Story).
  Teledoc: Het kruis van Tegelen, 17 april om 20.20 uur op NPO 2.
Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden