Sterrenbeeld schorpioen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn de goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Alle sterrenbeelden hebben goede en slechte eigenschappen. Misschien herken je je niet in alle eigenschappen, maar als je sterrenbeeld Schorpioen is, dan is een groot deel van de onderstaande punten waarschijnlijk wél op jou van toepassing.

Het staat in de sterren: déze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Schorpioen.

Karaktereigenschappen van Schorpioen

Schorpioen is één van de meest intense persoonlijkheden van de dierenriem. Mensen met dit sterrenbeeld zijn geheimzinnig, mysterieus, diepgaand, complex en hebben vaak een enorme aantrekkingskracht. Een Schorpioen zal zijn echte zelf niet snel aan een ander tonen, maar heeft een ander altijd meteen door. Dit sterrenbeeld kan manipulatief en zelfs obsessief zijn. Iedere emotie voelen ze in hun ziel: blijdschap, maar ook verdriet.

Positieve eigenschappen van Schorpioen

Laten we beginnen met de positieve eigenschappen van Schorpioen.

1. Vastbesloten

Schorpioen is misschien wel het meest vastbesloten sterrenbeeld. Niemand kan zich ergens in vastbijten zoals de Schorpioen dat kan. Dit uit zich dan ook in de doelen van een schorpioen. Wanneer dit teken een bepaald doel voor ogen heeft, zal die daar niet van afwijken. De volledige focus ligt dan ook op dat doel.

2. Opmerkzaam

Mensen met dit sterrenbeeld zijn een ster in het lezen van emoties én kunnen ieder geheim en detail ontfutselen, als ze dat willen. Dit komt doordat ze zo opmerkzaam zijn – niets ontgaat Schorpioenen. Ze hebben het geduld om te wachten op wat ze willen, maar krijgen zullen ze het.

3. Loyaal

Wanneer de Schorpioen je eenmaal in het hart heeft gesloten, zullen ze altijd voor je klaar staan en doen wat ze hebben beloofd. Ze zijn dan ook vooral loyaal en behulpzaam als het aankomt op familie, vrienden en partner. Maar let op: je moet wel goed je best doen om het vertrouwen te winnen, want in het begin zijn ze erg op hun hoede.

4. Flexibel

Een Schorpioen zal nooit opgeven, ze zijn erg gedreven om hun doel te bereiken. De sleutel tot succes is de flexibiliteit van dit teken. Ze hebben de mogelijkheid om over elke situatie goed na te denken en waar nodig een andere aanpak te kiezen. Dit maakt ze zeer aanpasbaar en flexibel.

5. Dapper

Schorpioenen zijn altijd de eersten die zich vrijwillig aanbieden voor moeilijke taken en staan altijd voor je klaar in moeilijke situaties. Dit sluit dan ook een beetje aan op de eigenschap ambitieus. Schorpioenen stellen geen grenzen in hun leven. Alles is mogelijk en alles kan je bereiken.

Negatieve eigenschappen van Schorpioen

En natuurlijk horen er ook negatieve eigenschappen bij het sterrenbeeld Schorpioen, waar je je tot op zekere hoogte waarschijnlijk wel in zal herkennen.

1. Trots

Hoewel ze niet zo opschepperig of eigenwijs zijn als bijvoorbeeld andere vaste tekens, hebben Schorpioenen de neiging om een ​​ego te hebben. Dat gevoel van zelfverzekerdheid kan soms bewonderenswaardig zijn, maar het kan het ook bijna onmogelijk maken om hen ervan te overtuigen dat ze het bij het verkeerde eind hebben in situaties. Dus, als je wacht op een verontschuldiging van een Schorpioen, dan kun je waarschijnlijk nog heel lang wachten.

2. Gesloten

Als Schorpioen geef je jezelf niet snel bloot. Er is heel wat investering voor nodig om jou echt te leren kennen. Hierdoor laten deze mensen nooit het achterste van hun tong zien, terwijl ze het bij andere mensen wel voor elkaar krijgen. Door jouw mysterieuze persoonlijkheid kom je nogal slinks en stiekem over op mensen. Alsof je dingen geheim houdt en je niet goed te vertrouwen bent. Misschien kun je je wat meer openstellen voor de mensen waarvan je houdt?

3. Manipulatief

De Schorpioen staat bekend als het meest manipulatieve sterrenbeeld. Ze zijn in staat om je zwakke plekken te ontdekken en kunnen je precies vertellen wat je wil horen, waardoor je ze in ruil informatie geeft waar ze misschien naar verlangen. Of ze doen er alles aan om in zowel woorden als daden mensen van hun gelijk te overtuigen.

4. Jaloers

Schorpioenen hebben een groot hart. Heb je eenmaal de liefde van een Schorpioen gewonnen, dan zijn ze loyaal en toegewijd. Alleen jaloers gedrag ligt hierbij op de loer, omdat Schorpioenen bang zijn om hun geliefden kwijt te raken. En wanneer er dan toch iets gebeurd bij een geliefde dan wordt dit niet snel vergeten door een Schorpioen en kan er een langdurige haat ontstaan.

5. Haatdragend

En dit sluit meteen aan op de volgende karakter eigenschap. Doordat Schorpioenen een intense persoonlijkheid hebben, waarbij ze alle emoties voelen, kunnen ze ook wraakzuchtig worden of woedend als ze zich gekwetst of beledigd voelen. Dit uit zich vooral wanneer een belangrijk persoon rondom het teken iets wordt aangedaan.

Meer horoscopen lezen, Schorpioen?

Bron | Astroangels, Bestlife, Mediumkiezen

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden