null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zijn de beste sportieve voornemens volgens jouw sterrenbeeld

Januari is dé maand om je in te schrijven bij een sportschool. Aan motivatie ontbreekt het vaak niet. Gestimuleerd door de goede sportieve voornemens staan veel mensen te popelen om het aanmeldingsformulier in te vullen. Maar wanneer die eerste stap eenmaal is gezet, kan het daadwerkelijke sporten nog best een uitdaging zijn.

Want welke sportklas kies je? En hoe zorg je ervoor dat je over een paar maanden echt je doel hebt gehaald? Fitness-expert en astrologie-expert Tom Jenane van Nature's Healthbox geeft je een aantal tips aan de hand van je sterrenbeeld.

Ram

De grootste valkuil voor een ram is volgens Jenane dat dit sterrenbeeld soms iets te impulsief is. “Dat kan er in de sportschool toe lijden dat je iets kiest wat helemaal niet zo goed bij je past, waardoor de kans groot is dat je er vroegtijdig mee stopt’, waarschuwt hij. “Kies zorgvuldig uit welke sport je wilt doen en bedenk daarbij wat jij het liefste doet. Probeer rustig één sportklasje uit en schrijf je niet voor te veel verschillende dingen in.”

Stier

Stieren houden van routine. Ze houden graag controle en zijn gebaat bij overzicht. Toch raadt Jenane dit sterrenbeeld aan om dit jaar in de sportschool eens buiten de comfortzone te treden. “De start van een nieuw sportjaar is een geweldige kans om tegen dit instinct in te gaan en eindelijk eens iets nieuws te proberen. Het maakt niet uit wat. Als het maar iets is wat je nog nooit hebt gedaan. Ga de uitdaging aan en je zult zien dat het je uiteindelijk heel erg goed zal doen.”

Tweelingen

“Of het nu gaat om een praatje met je collega’s of een chatbericht op Instagram. Een stier is graag in het gezelschap van mensen en vindt het dan ook belangrijk om bij te houden wat er in hun leven gebeurt” schetst Jenane. En juist die gewoonte moet dit sterrenbeeld volgens hem omzetten naar de sportschool. “Bijvoorbeeld door je op te geven voor een teamsport of door samen met een vriend te gaan sporten.

Kreeft

Kreeften staan erom bekend dat ze snel hun vertrouwen schenken in anderen. Helaas heeft dit als keerzijde dat ze daardoor regelmatig teleurgesteld worden. “Een nieuw jaar betekent echter een nieuwe kans”, zegt Jenane. “Zorg dit sportjaar voor meer onafhankelijkheid en verander je sportroutines. Ga alleen naar de sportschool, werk je eigen sportplan uit en zorg dat je niet afhankelijk bent van een sportmaatje. Je zult merken dat je veel moediger en zelfstandiger bent dan je denkt.”

Leeuw

Een leeuw heeft volgens Jenane regelmatig last van moodswings die het gevolg zijn van te veel stress. “Zoek daarom een activiteit die je helpt om die stress te verlichten”, adviseert hij. “Of het nu yoga, Tai Chi, meditatie of ademhalingstechnieken zijn, maakt daarbij niet uit. Elke oefening verlaagt het stresshormoon cortisol op de lange termijn en helpt om rustiger te worden.”

Maagd

Dit sterrenbeeld heeft als belangrijke karaktertrek dat ze altijd opzoek zijn naar manieren waarop ze zichzelf kunnen verbeteren. “Maagden zijn analytisch en slim, en ze stellen hun goede voornemens niet uit. Ze beginnend direct. Toch stel ik voor dat de maagd dit jaar de teugels wat meer mag laten vieren. Sport is gezond, maar zorg dat de geest ook ontspant. Je hoeft niet altijd de sterkte of de snelste te zijn.” Hij geeft daarbij als tip om vaker met een sportmaatje te gaan trainen. “Sporten met een vriend kan een geweldige manier zijn om te voorkomen dat je je teveel focust op het doel.”

Weegschaal

Weegschalen zijn volgens Jenane echte feestbeesten. “Maar met een gezond sportvoornemen in januari kunnen ze proberen om hun ondeugden te minderen”, zegt de expert. Hij voegt daar aantoe dat vooral regelmaat belangrijk is voor de weegschaal. “Bepaal daarom van te voren een strak schema en houd je daaraan. Van nature is de weegschaal heel creatief, dus de kans is groot dat je veel plezier zult beleven aan sporten die je nog nooit hebt gedaan.”

Schorpioen

Schorpioenen zijn diplomatiek en echte denkers. Ze zijn soms wat te verlegen of nerveus van aard om hun gedachten met anderen te delen. Jenane raadt schorpioenen dan ook aan om zich niet direct in te schrijven bij een sportschool, maar eerst goed te bedenken wat ze willen bereiken met hun fitnessroutine. “Bedenk eerst wat je over 6 tot 12 maanden bereikt wilt hebben, en kijk dan hoe het in je dagelijkse schema kan worden ingevoerd.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Boogschutter

Volgens Jenane staan boogschutters vooral bekend om hun nieuwsgierige aard. “Je hebt een avontuurlijke geest en houdt ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Het liefst dingen die je leven kunnen verbeteren. Verdiep je in alle randzaken van sport om te kijken hoe je je sportprestaties kunt verhogen. Kijk bijvoorbeeld of je nog wat kunt leren op het gebied van goed trainingsherstel, het belang van een goede nachtrust of probeer een nieuwe oefening die ervoor zorgt dat je spieren nog meer worden uitgedaagd.”

Steenbok

Dit sterrenbeeld is volgens Jenane erg gewend aan gewoontes en treedt dan ook niet graag buiten de comfortzone, omdat ze bang zijn dat ze voor schut zullen staan. “Grijp dit jaar aan om toch eens iets anders te gaan doen”, adviseert hij. “Bijna alle nieuwe ervaringen zijn in het begin eng, maar als je nooit bereid bent om de eerste stap te zetten, zul je nooit iets bereiken. Dus ga een nieuwe uitdaging aan, meld je aan voor een run of probeer een sportklasje uit die je eigenlijk een beetje eng vindt. Het leven is te kort om te leven en spijt te hebben.”

Waterman

“Je bent van nature ruimdenkend en bereid om nieuwe dingen uit te proberen”, zegt Jenane. Hij adviseert watermannen dan ook om deze karaktereigenschap te benutten om ervoor te zorgen dat je via een nieuwe sportklas nieuwe mensen leert kennen. Toch adviseert hij dit sterrenbeeld wel om zich af en toe ook bescheiden op te stellen. “Hoewel je gemakkelijk in de omgang bent en snel vrienden kunt maken bij het uitproberen van een nieuwe sport, moet je voorzichtig zijn wanneer je feedback geeft aan je trainingsmaatjes, omdat het soms als onnodig kritisch of onbeleefd kan worden gezien. Probeer het in plaats daarvan om te draaien. Door anderen te motiveren zal dit jezelf op zijn beurt ook aanmoedigen om harder te gaan trainen.”

Lees ook

Goede voornemens? Déze sterrenbeelden houden zich er meestal niet aan

Bron| Metro

Beeld| iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden