Dít zijn de beste slaaphoudingen op basis van je sterrenbeeld Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít zijn de beste slaaphoudingen op basis van je sterrenbeeld

Lig je vaak te woelen, omdat je nog geen juiste slaaphouding hebt gevonden? Je sterrenbeeld kan je een handje helpen om te bepalen welke slaaphouding voor jou het beste is. Hiermee zou je de kans op een uitgeruste start van de dag kunnen vergroten.

Ga je vannacht proberen om in een andere slaaphouding te liggen?

Maagd

Wanneer je sterrenbeeld maagd is, kun je het beste op je zij liggen. Inbaal Honigman, astroloog, vertelt aan Woman and Home dat dit teken als het meest verstandig wordt gezien, omdat ze met hun slaaphouding voor de meest gezonde optie gaan. Wanneer je op je zij ligt, zou het namelijk gewrichts- en rugpijn kunnen verminderen én het kan het risico op snurken verlagen.

Weegschaal

Weegschalen slapen normaal liever niet op hun rug, maar wanneer je ze vertelt dat dit wel een gezonde slaaphouding is, zullen ze volgens Honigman er alles aan doen om van deze slaaphouding een gewoonte te maken.

Steenbok

Voor de Steenbok is de vrije val-positie de beste slaaphouding. Hierbij lig je op je buik, met je armen omhoog en eventueel rond je kussen gewikkeld. Het is misschien een wat vreemde houding, maar volgens de astroloog is deze slaaphouding vooral geschikt voor mensen met het sterrenbeeld Steenbok. Zij hebben vaak een unieke smaak en eigenzinnige normen wat ook typsisch is voor buikslapers.

Ram en Schorpioen

Beide sterrenbeelden delen dezelfde voorkeur als het op hun slaaphouding aankomt. Hoewel Ram vurig en extravert is, terwijl Schorpioen waterig en verlegen is, zijn de twee tekens altijd ‘onderweg’ wanneer ze wakker zijn. Daarom is de positie van de soldaat handig wanneer ze proberen om volledig op te laden. Bij deze slaaphouding lig je op je rug met je benen gestrekt en je armen naast je.

Volgens Julie Jennings, ergotherapeut, kan de soldaat “je slaaphygiëne ten goede komen, omdat het kan helpen de druk gelijkmatig over de lengte van de wervelkolom, nek en armen te verdelen.”

Stier

De Stier geeft graag bevelen. Vandaar hun voorkeur om op hun buik te slapen, maar dit is volgens de ergotherapeut niet goed voor je ruggengraat, omdat het daardoor moeilijk is om je rug in een neutrale positie te houden. “Alleen dit teken wil niet graag horen wat goed of fout is”, zegt de astroloog.

Waterman en Tweeling

Honigman suggereert dat zowel Watermannen als Tweelingen in de hunkerpositie slapen, wat betekent dat je op je zij moet liggen met uitgestrekte armen. “Ze gaan alleen naar bed als het echt moet, want ze hebben altijd nog veel te doen en te ontdekken”, zegt Honigman over de twee tekens. Daarom zijn hun armen gestrekt, alsof ze naar iets proberen te reiken.

Kreeft en Vissen

De foetushouding zou de go-to moeten zijn voor zowel Kreeft als Vissen, zegt Honigman. Waarom? “Beide tekens zijn erg liefdevol”, zegt ze. “Ze zijn dol op menselijk contact en het gevoel om omringd te zijn door iemand.” In feite is de foetushouding als een knuffel voor het hele lichaam. Volgens Honigman is rusten op deze manier ook goed voor lage rugpijn en helpt het snurken te verminderen.

Leeuw en Boogschutter

De zeester is de beste slaaphouding voor de Leeuw en Boogschutter. Volgens de astroloog heeft dit te maken met het feit dat zij moeten weten wat er in elke hoek boven het bed gebeurd. bij deze slaaphouding lig je namelijk op je rug met je armen boven je hoofd. Ook beschermt deze positie tegen schouder-, nek- en lage rugpijn. Het is vooral fijn als je de hele dag aan een bureau werkt.

Bron | Womanandhome

Sanne van De WeteringGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden