Deze zes sterrenbeelden zijn het meest onzeker. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zijn de 6 meest onzekere sterrenbeelden

Bijna iedereen voelt zich weleens onzeker. De een let heel erg op haar eigen woorden, de ander kijkt regelmatig in de spiegel op zoek naar imperfecties. Sommige vrouwen doen dit net wat vaker dan anderen. Dit zijn de meest onzekere sterrenbeelden.

Tweelingen

Omdat je Tweelingen bent, heb je twee kanten: soms ben je ontzettend zelfverzekerd, maar je kunt ook heel onzeker zijn. Het ligt er maar net aan hoe je je voelt op een dag. Als je ergens niet op je gemak bent, kan het al snel gebeuren dat je in je schulp kruipt. Op zulke momenten twijfel je erg aan jezelf. Je wilt absoluut niet dat anderen je ‘zwaktes’ kennen en daardoor weet je deze gevoelens elke keer weer te verbloemen.

Stier

Verandering in je leven: daar ben je niet dol op, Stier. Als er iets of iemand op je pad komt die je niet kent, raak je al gauw in de war. Er komen dan angstige gevoelens opborrelen en je twijfelt of je alles wel goed doet. Vooral in de liefde kun je erg onzeker zijn. Je snakt ernaar om complimenten en warmte van anderen te ontvangen. Door je onzekerheid kun je al snel denken dat je partner niet trouw aan je is.

Vissen

Je onzekerheid uit zich op een andere manier dan alle andere sterrenbeelden, Vissen. Je houdt ervan om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Het liefst zit je dan ook de hele dag te dromen. Dat doe je om jezelf te beschermen tegen de - soms harde - werkelijkheid. Je haalt feiten en fantasie regelmatig door elkaar. Dat kan zorgen voor problemen in je sociale leven. Een onschuldige opmerking vergroot je vaak enorm uit en een compliment neem je niet zomaar aan. Zegt iemand dat je er fantastisch uitziet? Dan zul je diegene niet snel geloven. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat een ander je ziet zitten. En dat is eigenlijk best zonde.

Weegschaal

Het liefst houd je iedereen te vriend en wil je het anderen altijd naar de zin maken, Weegschaal. Je vindt het lastig om op te vallen en je valt ook niet graag buiten de boot. Je streeft naar een wereld vol warmte, saamhorigheid en rechtvaardigheid. Toch vind je het zelf soms lastig om deze waarden met elkaar te combineren, omdat je bang bent dat anderen je dan niet meer zo leuk vinden. Elke dag voer je weer die innerlijke strijd waarbij je wikt en weegt wat het juiste is. Het liefst krijg je elke dag de bevestiging van anderen dat je goed bezig bent.

Maagd

Als iemand perfectionistisch is ben jij het wel, Maagd. Je bent onzettend bang voor kritiek van anderen, maar de grootste criticus ben je altijd nog zelf. Je stelt ontzettend hoge verwachtingen aan jezelf waar niemand aan kan voldoen. Anderen zouden er bang van worden als je ook zo streng voor hen zou zijn, maar dat ben je gelukkig niet. Je bent onzeker, maar kunt dit erg goed achter een masker verbergen. Anderen denken dat je de rust zelve bent, maar van binnen voer je elke dag een strijd met jezelf. Je mag best wat milder zijn, Maagd.

Kreeft

Je bent een ontzettend gevoelig en zorgzaam sterrenbeeld, Kreeft. Anderen vinden dat fijn, want je bent nooit te beroerd om een schouder aan te bieden om op uit te huilen. De keerzijde is dat je door je zorgzame karaker vaak meer bezig bent met anderen dan met je eigen welzijn. Daardoor kun je je soms klein en onzeker voelen. Je zelfbeeld kan elk uur van de dag wisselen. Het ene moment durf je van alles, maar even later zakt de moed je in de schoenen. Vooral sociale situaties kun je overanalyseren. Vinden ze me wel aardig? Was ik wel enthousiast genoeg? Urenlang kun je tobben over de gesprekken die je met anderen hebt gevoerd. Het liefst hoor je dan ook van je omgeving dat je het mis hebt en dat je hartstikke goed in de smaak valt bij anderen.

Bron |Best Life

Website van het jaar 2022

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden